Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція_Закриття_періоду.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
73.58 Mб
Скачать
  1. Перевірка побудованих звітів.

Для роботи зі збереженими РЗ призначено журнал звітів. Щоб відкрити журнал, слід у довіднику «Регламентированные отчеты» вибрати будь-який звіт і натиснути на кнопку «журнал отчетов» верхньої командної панелі. В лівій частині форми «регламентированная и финансовая отчетность» розташовано список видів звітів. У правій частині форми знаходяться журнал звітів та журнал вивантаження форм звітності в електронному вигляді.

Журнал звітів містить усі створені регламентовані звіти. Колонки журналу відображають: найменування виду звіту, звітний період, організацію, ознаку «Первичный/Корректирующий» та номер коригування для тих звітів, для яких нормативними актами передбачено подання коригувальних звітів, а також коментар.

Журнал вивантаження призначено для роботи з документами «Выгрузка регламентированных отчетов». Цей журнал містить лише документи вивантаження регламентованих звітів. Колонки журналу відображають:

  • дату документа, вона ж – дата виконання вивантаження;

  • період, за який вивантажувалися регламентовані звіти;

  • організацію, від імені якої складено звіт;

  • коментар.

  1. Вивантаження у форматі xml.

Механізм вивантаження звітів в електронному вигляді активізується при натисненні на кнопку «Выгрузить в формат ГНАУ (в файл *.xml)», розташовану на нижній командній панелі форми кожного звіту, для якого передбачено таке вивантаження. При натисненні на цю кнопку на екрані з’явиться стандартне діалогове вікно сервісної обробки (таку сервісну обробку передбачено не для всіх видів звітів):

Для вивантаження звіту необхідно вказати каталог для його збереження. Разом з набором регламентованої звітності поставляються й XML-схеми, за якими відбувається формування програмою XML-файлів за даними звітів.

Службове повідомлення про вивантаження файлу звіту.

При натисненні на кнопку «Далее» з’явиться таке діалогове вікно:

Після закриття повідомлення на екран наводиться діалогове вікно для відправлення цього звіту:

Для забезпечення можливості такого вивантаження в конфігурації передбачено довідник «Налоговые инспекции», групи в якому відповідають регіонам України, а елементи – податковим інспекціям.

Регламентовані звіти «1с-звіт»

У програмі є можливість відсилати звітність підприємства до контролюючих органів, при цьому користувач отримує квитанцію про доставку звіту і результат обробки документа. Подання звітів до інстанцій відбувається за допомогою електронної пошти, з обов’язковим у цьому випадку застосуванням електронного цифрового підпису.

Цю можливість забезпечує використання програми «1С-Звіт», але доступна вона лише тим, хто офіційно використовує програму та є передплатником диска ІТС (інформаційно-технічне обслуговування).

«1С-Звіт» - програма, розроблена фірмами «1С» і «БестЗвіт»» для здавання електронної звітності.

Для того щоб розпочати працювати з програмою «1С-Звіт», необхідно вказати дату початку використання програми в картці підприємства. В «1С:Бухгалтерії 8» цю дату можна зазначити на закладці «Прочее».