Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

Немейські ігри

Проводилися один раз на два роки, за рік або через рік після Олімпійських ігор, справлялися вони в середині літа. Во время игр, продолжавшихся несколько дней участники состязались в стадионом беге (180 м.), борьбе, кулачном бою, стрельбе из лука, метании диска и копья, а так же беге колесниц. Під час ігор, які тривали кілька днів учасники змагалися у бігу (180 м.), боротьбі, кулачному бою, стрільбі з лука, метанні диска та списа, а так само бігу колісниць. Во время игр во всей Греции объявлялся всеобщий мир. Під час ігор у всій Греції оголошувався загальний мир. Существуют два предания возникновения немейских игр. Існують два перекази виникнення Немейський ігор. Первое их них рассказывает о первом подвиге Геракла, который,получив приказ своего царя Эврисфея, убил немейского льва чудовищной величины, который жил близ города Немеи.Перше з них розповідає про перший подвиг Геракла, який, отримавши наказ свого царя Еврісфея, убив немейського лева дивовижної величини, який жив поблизу міста Немеї. В память своего первого подвига и учинил Геракл немейские игры. У пам'ять свого першого подвигу і вчинив Геракл Немейські ігри. Второе придание рассказывало о походе герое Аргоса против семивратных Фив. Друге додання розповідало про похід героя Аргоса проти семибрамних Фів. Во время пребывания воинов в Немеи у царя Ликурга произошло несчастье. Під час перебування воїнів в Немеї у царя Лікурга сталося нещастя. Сына Ликурга, маленького Офельта , задушила змея. Сина Лікурга, маленького Офельта, задушила змія. В память о гибели Офельта у стен Немеи герои Аргоса учредили немейские игры. У пам'ять про загибель Офельта біля стін Немеї герої Аргоса заснували Немейські ігри. Первые упоминания Немейских игры относятся к 573 г. до н. Перші згадки Немейський гри відносяться до 573 р. до н. э. е.. По традиции их победитель получал в награду венок, свитый из листьев сельдерея из города Аргос. За традицією їх переможець отримував в нагороду вінок, звитий з листя селери з міста Аргос.

Панафінейські ігри

Поява Панафінейських ігор має кілька версій, які викладені в різних стародавніх легендах. За однією легендою першим організатором таких ігор був легендарний герой Тесей, а інша легенда стверджує, що вперше гри були влаштовані Еріхтоній, сином олімпійського божества Гефеста. Вважається, що перші ігри відбулися за п'ятсот років до нової ери і проводилися з чотирирічною періодичністю протягом дев'яти днів.

За своїм регламентом Панафінейські гри складалися з головних і малих агонів (змагань). Спочатку проводилися музичні змагання на флейтах і струнних інструментах, а також з хорового і сольного співу, потім проводилися змагання з поетичним читанням під акомпанемент ліри, кінні змагання, а починаючи з сьомого дня, починалися малі агони, на яких проводилися спортивні ігри, факельні ходи і корабельні змагання. В якості призу вручалися амфори, наповнені оливковою олією, які дуже високо цінувалися.

Гіацинт Гіацинт з Аполлоном

За давньої міфології у бога Аполлона був один Гіацинт, син царя Спарти. И вот как-то раз Гиацинт и Аполлон состязались в метании диска. І от якось раз Гіацинт і Аполлон змагалися в метанні диска. И ни одному из них не удавалось стать победителем. І жодному з них не вдавалося стати переможцем. Отчаявшийся Аполлон метнул диск так высоко, что он достиг облаков. Зневірений Аполлон метнув диск так високо, що він досяг хмар. В это время вмешался Земфир, подул на диск, да не рассчитал силу ветра, диск сильно упал на землю и отскочив ударил в лицо Гиацинта, и юноша погиб на месте. У цей час втрутився Земфіра, подув на диск, та не розрахував силу вітру, диск сильно впав на землю і відскочивши вдарив в обличчя Гіацинта, і юнак загинув на місці. Долго Аполлон оплакивал гибель друга, а потом превратил капли его крови в прекрасный цветок - гиацинт, а на лепестках его запечатлелся стон скорби бога Аполлона, чтобы никогда не угасла память о нём в людских сердцах. Довго Аполлон оплакував загибель друга, а потім перетворив краплі його крові в прекрасну квітку - гіацинт, а на пелюстках його закарбувався стогін скорботи бога Аполлона, щоб ніколи не згасла пам'ять про нього в людських серцях. Жрецы Аполлона в последствии перенесли цветы в сад при храме Аполлона в Дельфах. Жерці Аполлона в наслідку перенесли квіти в сад при храмі Аполлона в Дельфах. Греки считали, что на лепестках дикого гиацинта можно прочесть слова "ай-ай", что значит "горе, горе!". Греки вважали, що на пелюстках дикого гіацинта можна прочитати слова "ай-ай", що значить "горе, горе!".

Празднества в честь Гиацинта, бывшего раньше божеством пастухов, так называемые гиацинтии, справлялись в июне, главным образом дорянами (будущие спартанцы) на Пелопоннесе, в Малой Азии, на Юге Италии, в Сицилии, в Серакузах. Свята на честь Гіацинта, раніше божества пастухів, , справлялися у червні, головним чином дорянами (майбутні спартанці) на Пелопоннесі, у Малій Азії, на Півдні Італії, в Сицилії, в Сіракузах.