Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота 2 ф.х..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
156.67 Кб
Скачать

4. Лікарські речовини з групи антибіотики

4.1. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Розвиток науки про антибіотики. Методи добування антибіотиків і шляхи створення нових антибіотиків.

4.2. Антибіотики. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Біологічні, хімічні і фізико-хімічні методи кількісного визначення антибіотиків. Поняття одиниці антибіотичної активності. Стандарти антибіотиків. Класифікація антибіотиків.

4.3. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики аліциклічного ряду. Взаємозв'язок між будовою і біологічною дією. Тетрацикліни. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.4. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики аліциклічного ряду. Доксицикліну хіклат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.5. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики аліциклічного ряду. Метацикліну гідрохлорид. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.6. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики ароматичного ряду. Левоміцетин. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.7. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики ароматичного ряду. Левоміцетин сукцинат розчинний. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.8. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики ароматичного ряду. Левоміцетину стеарат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.9. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Пеніциліни. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність.

4.10. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Пеніциліни. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.11. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Пеніциліни. Вимоги до якості і методи кількісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.12. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Бензилпеніцилін, його натрієва, калієва сіль. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.13. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Бензилпеніциліну новокаїнова соль та феноксиметилпеніцилін. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.14. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Напівсинтетичні пеніциліни на основі 6-АПК. Оксациліну натрієва сіль. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.15. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Напівсинтетичні пеніциліни на основі 6-АПК. Ампіциліну натрієва сіль. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.16. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Напівсинтетичні пеніциліни на основі 6-АПК. Амоксицилін. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.17. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Напівсинтетичні пеніциліни на основі 6-АПК. Амоксиклав. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.18. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Цефалоспорини. Хімічна структура, синтез похідних на основі 7-АДЦК (цефалексин). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.19. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Цефалоспорини. Хімічна структура, синтез похідних на основі 7-АДЦК (цефтріаксону натрієва сіль). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.20. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики гетероциклічного ряду. Цефалоспорини. Хімічна структура, синтез похідних на основі 7-АЦК (цефалотин, цефотаксим). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.21. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики - глікозиди. Стрептоміцину сульфат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.22. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики - глікозиди. Стрептоміцину сульфат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи кількісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.23. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики - аміноглікозиди. Гентаміцину сульфат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.24. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики - аміноглікозиди. Канаміцину моносульфат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.25. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики- лінкоміцини. Лінкоміцину гідрохлорид. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.26. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Антибіотики макроліди. Еритроміцину фосфат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.27. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Атибіотики-поліпептиди. Поліміксин М, граміцидин С, ристоміцин. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.28. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Полієнові антибіотики. Ністатин, леворин. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу. Особливості зберігання та застосування.

4.29. Загальна характеристика та класифікація антибіотиків. Протипухлинні антибіотики. Олівоміцин, карміноміцин. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.