Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота 2 ф.х..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
156.67 Кб
Скачать

3. Гормони і гормоноподібні речовини

3.1. Гормони. Загальна характеристика, класифікація. Передумови до вживання гормонів як лікарських засобів. Взаємозв'язок між хімічною будовою і фізіологічною дією гормонів.

3.2. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони похідні амінокислот. Гормони щитовидної залози. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.3. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони мозкового шару надниркових залоз. Адреналіну тартрат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.4. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони мозкового шару надниркових залоз. Норадреналіну гідротартрат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання.

3.5. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони мозкового шару надниркових залоз. Мезатон. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.6. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони стероїдної структури. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи якісного аналізу.

3.7. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони стероїдної структури. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи кількісного аналізу.

3.8. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони коркового шару надниркових залоз. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу.

3.9. Розвиток і сучасний стан хімії кортикостероїдів як лікарських засобів. Залежність між будовою і біологічною активністю: мінералокортикостероїди, глюкокортикостероїди. Шляхи підвищення біологічної активності.

3.10. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони коркового шару надниркових залоз. Дезоксикортикостерону ацетат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.11. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони коркового шару надниркових залоз. Кортизону ацетат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.12. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони коркового шару надниркових залоз. Гідрокортизону ацетат. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.13. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони коркового шару надниркових залоз. Преднізолон. Механізм утворення. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.14. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Галогенопохідні напівсинтетичних аналогів кортикостероїдів. Дексаметазон, флюоцинолону ацетонід (синафлан). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.15. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони статевих залоз. Андрогенні гормони як лікарські засоби: тестостерону пропіонат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.16. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони статевих залоз. Андрогенні гормони як лікарські засоби: метилтестостерон. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.17. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони статевих залоз. Андрогенні гормони як лікарські засоби, напівсинтетичних лікарських речовин анаболічної дії (метандростенолон). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.18. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гормони статевих залоз. Андрогенні гормони як лікарські засоби, напівсинтетичних лікарських речовин анаболічної дії (феноболін, ретаболіл). Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.19. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гестагенні гормони і їх синтетичні аналоги. Прогестерон. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.20. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Гестагенні гормони і їх синтетичні аналоги. Прегнін. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.21. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Естрогени. Естрон і естрадіол як лікарські речовини. Етинілестрадіолу дипропіонат. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.22. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Естрогени. Синестрол. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.23. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Естрогени. Діетилстільбестрол. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.

3.24. Загальна характеристика, класифікація гормонів. Простагландини як лікарські речовини. Фізичні і фізико-хімічні властивості, стабільність. Вимоги до якості і методи аналізу. Особливості зберігання та застосування.