Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Etyket.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
363.52 Кб
Скачать

Рукавички

Підбираються в тон пальто або плаща, але не костюма!

Носяться лише на вулиці. Хреститися також в рукавичках не можна.

ТУФЛІ

Із шнурками виглядають солідніше. Найоптимальніший колір - чорний.

Аксесуари

Окуляри. В окулярах чоловік виглядаєш респектабельніше, елегантніше або просто старшим. Оправа повинна урівноважити риси вашого обличчя. Загострити кругле і пом’якшити квадратне. Верхня частина оправи повинна бути врівень бровам.

Якщо оправа товста то виникає ефект “подвійний брів”. Тоді очі зменшуються і людина виглядає втомленою. Оправа не повинна бути ширше обличчя і нижче середини щік. Прозорі дозволяють встановити контакт очей – а це важливо для спілкування.

Колір оправи повинен гармоніювати із кольором вашого волосся. Якщо вони темні – то оправа повинна бути такою ж. Якщо ж світлі то оправа не повинна бути темною.

На руках можлива обручка. Якщо ж весілля ще не було - то можливий перстень з печаткою. Але не скрізь і не завжди. На Сході – так, на Заході – ні.

Чоловікам із коротким пальцями перстні краще не носити. Краще на лівій – Щоб не псувати потиск рук. Запонки – то модні то ні. Але вони повинні бути з оригінальних матеріалів. Ніяких значків!

Портмоне

Повинне збігатися стилем – із іншими аксесуарами.

Шляпа

У вечірній час - одягається шляпа темного кольору. Шапки краще виглядають із короткими пальто.

Годинник

Рекомендовано щоб був якісним. Годинники бувають швейцарські та всі інші! Дуже добре мати якісний ремінець. Шкіряний. Кажуть, що бряцаючий металевий – для дальнобійників.

Ручки

Рекламними користуйтеся тільки наодинці. Ділові підписуйте лише чорнильними ручками.

Портфель

Шкіряний. Колір може бути чорний, жовтий, темно-червоний, темно-синій, темно –зелений. Шкіряні папки лише для внутрішнього користування.

б. Жіночий діловий етикет

Якщо ви виглядаєте гарно, у хорошій фізичній формі –ви вже досягнете загальної поваги тим, що виглядаєте як людина яка впевнена у собі. Якщо у вас із виглядом проблеми – то ви зовсім поруч із депресією, а відповідно “слабка ланка” у команді.

Основні елементи приємного зовнішнього вигляду:

  • Елегантний одяг;

  • Гарна зачіска;

  • Тонкий макіяж;

  • Відповідні аксесуари.

Якщо ви хочете щоб вас сприймали серйозно то не носіть:

  • великих сережок, що висять;

  • Браслетів, що яскрава впадають в очі;

  • Довгого розпущеного волосся.

Виріз у блузках - завжди не нижчі пахв. В офіційній атмосфері блузки завжди повинні бити прикриті жакетом. Колготи або ж панчохи – обов’язкові.

Костюм

Все залежить від того середовища в якому ви спілкуєтесь. Відповідно від цього залежить ваш стиль або ж манера вдягатися. В діловому стилі одяг жінки не повинен відволікати партнера. Недоліки фігури зменшить яскравий узор. Це не дозволить роздивитися пропорції тіла. Повні жінки (та й чоловіки) виглядають стрункіше в одязі із вертикальними смужками. На роботу ніколи не одягайте блузки без рукавів або ж не знімайте жакет.

Для жінки респектабельними є такі кольори: темно-синій, темно-сірий, оливковий, або ж темно-вишневий.

Найкраща довжина жакету - не нижче стегон. Для весни та літа підійдуть світлі кольори – слонової кістки, сіро – бежевий, сіро- коричневий. Якщо костюм має світлі відтінки – то він має бути якомога якісніше пошитий.

У зовнішності в очі має впадати лише одна деталь. Пам’ятайте вже є два кольори в одязі. Тому тільки платок, тільки краватка, шарф! Одяглися, подивіться в дзеркало і зніміть один із аксесуарів.

Для людей представницьких професій – трикотажні та в*язані речі – заборонені!!!

Плаття

На легке плаття завжди одягайте жакет – а то будете привертати надмірну увагу чоловіків.

Коротко – це характеристики нижньої білизни, а не ділового одягу.

За допомогою хустки плаття можна зробити вечірнім. Рекомендовано одягати плаття в тон із жакетом. І жакет повинен накривати, а не окреслювати частини тіла. Старшою та авторитетнішою вас зроблять речі темних, глибоких відтінків.

Небезпечні кольори:

Чорний. Його можна замінити на графитовий, атрацитовий, темно-синій. Червоний. Можна замінити на димчато-рожевий, червоного вина з бузковим відтінком.

Червоний варто одягати на багатолюдні вечірки. Дозволить вирізнятися у натовпі. Але червоний не одягайте на роботу.

Білий колір - прекрасний фон. На його фоні будуть видні всі інші недоліки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]