Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Etyket.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
363.52 Кб
Скачать

Неприйнятні кольори:

Зелений. Можна замінити на нефритовий, оливковий хакі, темної пляшки та морської хвилі. Коричневий. Краще бежевий для теплої пори і глибоко –шоколадний для холодної.

Заборонені:

Помаранчевий, яскраво-жовтий, яскраво-рожевий, блідо-блакитний, яскравий волошковий, бірюзовий, яскраво–червоний, пурпуровий.

На ділових зустрічах заборонено бути у брючних костюмах.

Шорти! Одиниці жінок виглядають у шортах елегантно.

Пояси

Пояс - має виглядати частиною костюма. Ширина – повинна підходити вашій фігурі. Зажди вдалим - є поєднання кольору пояса та кольору туфель. Можна гратися - колір пояса у поєднанні із одним із кольорів на спідниці або кольором блузи або ж хустки. Пояси із помітними пряжками одягайте – якщо у вас струнка фігура.

Хустки

Носити їх варто з простими платтями та жакетами. Хустка зажди освіжає вбрання.

Шляпки

На офіційному прийомі жінка може не знімати шляпку , а от хазяйка повинна бути без неї. Шляпку не одягають до вечірнього вбрання.

Колготи

Вага або цупкість колгот, яка виміряється у “деньє”!

  • 5,7,10,12 – легкі для теплої пори року

  • 15-30 – цупкі для приміщень із кондиціонером

  • 30-60 та далі – надцупкі - для зимового часу

Колір. Намагайтеся знайти оптимальний варіант кольору колгот та спідниці, плаття та туфель. Ніколи не намагайтеся створити ефект загару одягнувши бронзові колготи. Це зіпсує наряд. Якщо ноги повні – то варто носити темні колготи . Якщо худі - то світлі тони.

Товщі колготи – нижче каблук!

Туфлі

Туфлі не повинні бути одного стилю, але повинні підходити до будь-якого одягу. Для роботи – туфлі із натуральної шкіри. Влітку – не рекомендується носити туфлі із відкритими пальцями. П’яти можна відкривати, але не пальці! На роботі ви зажди повинні мати взуття на зміну. Заведено, що колір туфель має бути на тон темніше – низу одягу. Лаковане взуття – для світського життя (або ж лише для вечірнього вбрання). Кольорові деталі на туфлях підходять лише для дискотек. Закриті туфлі – підходитимуть до штанів, а ніж до спідниці, платтю або ж костюму.

Взимку підійдуть темно-сині, чорні, коричневі. Єдине чого варто остерігатися, так це білий колір – які б дорогими не були туфлі – вони білими зажди виглядатимуть дешево.

Рукавички

Жінки носять рукавички де хочуть і коли хочуть. Але все до їжі. Можна і без шляпи. Подаючи руку чоловікові їх можна і не знімати. Але коли входимо в храм – то знімаємо. Також якщо виступаємо – то перед початком промови треба рукавички знімати. На вечірній прийом можна одягнути зверху довгої рукавички браслет, але каблучки одягати не можна.

Зачіска

Головна вимога: АКУРАТНІСТЬ ТА КОМПАКТНІСТЬ.

Пишну зачіску – може дозволити лише представниця артистичних та інтелектуальних кіл. Колір волосся. Скажімо у дипломатії колір волосяя має бути лише своїм. Тобто ніяких фарб. На сьогодні, маючи величезний вибір косметичних препаратів жінка зобов’язана слідкувати за своїм волоссям.

Зачіска може швидко змінити ваш образ і коштує дешевше нового костюму або ж плаття.

Якщо ви вирішили перефарбуватися – то спеціалісти радять дотримуватися свого відтінку. Якщо ваш природній колір - димчатий (серпанковий) то рудий вам заборонений. Не використовуйте фарбу яка зробить вас блідою. Вона буде контрастувати із бровами і від того очі втратять блиск.

Макіяж

Без макіяжу – жінка виглядає як людина, що не слідкує за собою. Тобто виглядає просто неохайною. Намагайтеся підкреслити ваш природній колір шкіри, очей, волосся. Шкіра повинна виглядати чистою та здоровою, а не штучно підфарбованою для того щоб здаватися персиковою або ж рожевою. Намагайтеся привернути увагу до своїх очей нейтральними тінями, які посилять колір райдужної оболонки очей. Після очей – губи, а потім і зуби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]