Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Etyket.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
363.52 Кб
Скачать
  1. Діловий одяг

а. Чоловічий костюм

Керівники носять сірі або ж сині костюми, а не зелені чи темно-червоні. Не рекомендується носити сорочки з короткими рукавами. Найреспектабельніше вигладає темно-синій костюм. Він не привертає увагу.

Інший колір “підприємця” – темно-сірий. ВІФн спрвляє м’якше враження. До нього личать сорочки пастельного, рожевого та фіолетового кольорів.

Чорний – колір який адекватний весіллю, похованню, важливому прийому.

Піджак. Коли він застібнутий то лацкани щільно прилягають до грудної клітини. Чим більша клітинка – тим менш діловим є костюм. Двобортний піджак – робить чоловіка товстішим та нижчим. Високим та струнким чоловікам варто носити піджаки із великою кількістю ґудзиків. Двобортний піджак розширює тіло.

Не варто розбивати кольорову гамму костюма. Або просто варто обмежити.

УНІВЕРСАЛЬНА ФОРМУЛА КОСТЮМУ:

ТОН – МАЛЮНОК - ТОН

Це непогано на 95 відсотків. Інші 5 відсотків можна залишити дуже непомітним малюнкам.

Піджак носиться розстібнутим якщо:

  • Піджак однобортний;

  • Ви перебуваєте у неформальній атмосфері;

  • Під піджаком є жилет.

У приміщенні де ви будете сидіти - можна носити розстібнутим нижній ґудзик. Якщо ж фуршет, коктейль (де всі ходять) – то ґудзики застібнуті.

Не можна щоб із кишень виглядали різноманітні предмети. Не прийнятно одягати джинси - до піджака із краваткою. На всі держані прийоми – треба одягати костюм темного кольору.

Під фрак носять метелик. Стоячий комірець. Чорні лаковані туфлі. На фрачній жилетці – три ґудзика, які завжди застібнуті. З фраком не носять годинник на руку, тільки кишенькові на ланцюжку.

Штани

Штани з манжетами варто носити, якщо ви високі, якщо ж “нормальні” то варто уникати манжетів. Но носку черевика штани повинні “зламатися”. Верхні дірочки не повинні виглядати. Шкарпетки підбираються до взуття або ж до штанів.

Сорочка та краватка

Елегантні сорочки не мають нагрудних кишень. Якщо ж на сорочці є кишеня то НІКОЛИ не користуйтеся нею. Манжети бувають: прості та подвійні (французькі).

Сорочка повинна ставати світлішою якщо зустріч чи то пак прийом призначений на вечірній час. Сорочки із ґудзичками на комірцях – на щодень та стосується спортивного стилю.

Краватка та платок не повинні бути одного кольору або ж малюнку. Вони повинні бути близькими по спектру. Це винятково вечірній аксесуар. Вечірній час - після 17 години.

Чоловік повинен вибирати краватку сам. Фрейд сказав: “Краватка втілює чоловіче начало!”.

Крупним чоловікам личать виразніші візерунки та ширші краватки. Худим чоловікам варто уникати великих вузлів та широких краваток. Ідеальним вважається половинний Віндзорський вузол.

Чорна краватка одягаються лише на траур. Краватка ніколи не повинна бути світліше сорочки. З моди практично вийшли заколки для краваток. Зав’язують краватку до пояса. Якщо у чоловіків риси обличчя круглі – то більше підійтуть краватки з округлими елементами (горошок, емблеми тощо). Риси прямі - личитиме полоска та клітинки. Краватка має виділяти колір очей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]