Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FR4_so.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
122.88 Кб
Скачать

Саморегулівні організації

Депозиторські установи – кредитно-фінансові установи, що мають право залучати внески на депозитні рахунки. До складу таких установ входять: а) комерційні банки – кредитні установи, що надають клієнтам універсальні банківські послуги. Джерелом залучення коштів є внески клієнтів на депозитні рахунки. Кошти позичкового фонду, що є у кожному комерційному банку використовуються для надання банківського та споживчого кредиту, для придбання державних і муніципальних облігацій; б) ощадні установи, що розподіляються на: – позиково-ощадні асоціації – кредитно-фінансовий, що акумулює кошти, які зберігаються на ощадних, термінових і чекових депозитах. Кошти, що зберігаються у цих установах, використовуються для надання кредиту під заставу нерухомості; – кредитні спілки – невеликі фінансові установи, що утворюються на кооперативних засадах певній соціальній групі для надання кредитів членам цієї групи

Інвестиційний консультант, як юридична особа, надає послуги інвесторам щодо оцінки та прогнозування ситуації на ринку, аналізу та добору об'єктів для інвестування, підготовки та проведення емісії цінних паперів, інформаційного та правового обслуговування, оцінки цінних паперів та їх портфеля, організації та оформлення операцій купівлі-продажу на інвестиційному ринку.

Реєстратор - юридична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, який, у встановленому порядку, отримав ліцензію на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів.

Інститути спільного інвестування (ІСІ) – це інвестиційні фонди, які проводять діяльність із спільного інвестування – об’єднання (залучення) грошових коштів інвесторів з метою отримання прибутку від вкладення їх у цінні папери інших емітентів, корпоративні права та нерухомість.

Компанія з управління активами (КУА) - це юридична особа, яка здійснює професійну діяльність з управління активами інститутів спільного інвестування (ІСІ) на підставі ліцензії, яку видає Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Компанія з управління активами: • здійснює створення ІСІ • розміщує ц/п ІСІ; залучає агентів, які розміщують ц/п серед інвесторів • управляє активами ІСІ, після того, як грошові кошти зайшли на рахунок ІСІ, КУА направляє їх на придбання активів для формування структури активів даного ІСІ, яка вказана в Інвестиційній декларації • фахівці аналітичного відділу проводять аналіз ринку цінних паперів, нерухомості і ін. ринків, інструменти яких знаходяться в активах ІСІ • фахівці інвестиційного відділу проводять пошук нових об'єктів для інвестицій • фахівці фінансового департаменту проводять щоденну переоцінку активів, оформляють договори з придбання і продажу активів, готують звітність до державних органів, контролюючих роботу КУА • здійснює поточну діяльність ІСІ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]