Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІ лабораторні завдання.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

© Парфенюк в.М., 2000-2012

01/23/2012 00:13:36

Правове регулювання інформаційних відносин у Європі за участю Ради Європи та Європейського Союзу План практичного заняття №9 - 4 год.

Перед початком роботи відкрийте нову папку і назвіть її своїм прізвищем та номером теми заняття, наприклад, "Крет_09". Всі веб-сторінки, які будете відкривати, копіюйте і зберігайте в цій папці. Уважно прочитайте всі завдання і правильно організуйте свою роботу з пошуку та збереження інформаційних ресурсів і фіксування послідовності дій.

  1. Здійсніть пошук національних правничих інформаційних систем США (Франції, Німеччини), Чехії (Польщі, Словаччини) та України і за їх допомогою знайдіть по 2 правові документи, що регулюють інформаційні відносини в цих країнах. Опишіть та порівняйте основні пошукові інструменти цих інформаційних систем.

  2. Здійсніть пошук правничих інформаційних систем, представлених в Інтернеті, які містять правові акти Європейського Союзу. Складіть список анотованих посилань.

  3. За допомогою однієї із знайдених правничих систем здійсніть пошук 3-х правових актів ЄС, присвячених проблемам регулювання інформаційної сфери.

  4. Підготуйте інформаційну довідку на 2000 знаків по одній із знайдених правничих систем (дані про власника, інформаційні ресурси, послуги, що надаються, особливості пошуку, умови використання тощо).

  5. Здійсніть пошук сайту Європейського Суду з прав людини. Проаналізуйте основні ресурси, що представлені на сайті та зробіть до них анотацію.

  6. На сайті Європейського Союзу знайдіть посилання на:

  • офіційний періодичний друкований орган Організації "Офіційний журнал Європейських співтовариств";

  • бюлетень Європейської Комісії "COM";

  • бюлетень Європейського Парламенту "Повідомлення Європейського Парламенту".

  1. Здійсніть коротку оцінку знайдених Вами ресурсів.

За результатами виконаної роботи підготуйте звіт (в електронному варіанті) до наступного практичного заняття, в якому опишіть порядок дій та Ваші висновки щодо отриманих інформаційних ресурсів. Для написання звіту створіть документ Microsoft Word, скопіюйте до нього План практичного заняття і опишіть ті дії, які Ви здійснювали для виконання поставлених завдань. В кінці звіту обов’язково зазначте:

  • прізвище та ім’я;

  • найменування групи;

  • дату виконання.

© Парфенюк в.М., 2000-2012

01/23/2012 00:14:06