Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІ лабораторні завдання.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

Основні засади формування сучасної державної інформаційної політики План практичного заняття №1 - 2 год.

Перед початком роботи відкрийте нову папку і назвіть її своїм прізвищем та номером теми заняття, наприклад, "Крет_01". Всі веб-сторінки, які будете відкривати, копіюйте і зберігайте в цій папці. Уважно прочитайте всі завдання і правильно організуйте свою роботу з пошуку та збереження інформаційних ресурсів і фіксування послідовності дій.

  1. Складіть вираз, який забезпечить ефективний пошук документів про державну інформаційну політику певної країни. Здійсніть пошук посилань за даною тематикою щодо однієї із західних країн та однієї із слов’янських країн Центральної Європи, мову яких вивчаєте.

  2. Виберіть по п’ять перших результатів кожного пошуку і з’ясуйте скільки з них належать державним установам, а скільки недержавним організаціям. Прокоментуйте можливості використання цих ресурсів для аналізу політики.

  3. За результатами пошуку з даної тематики створіть список анотованих (тобто з коротким описом) посилань, які найбільше відповідають запиту (по 3 джерела на країну).

  4. Здійсніть пошук інформаційних ресурсів з проблематики державної інформаційної політики в межах українського інтернет-сегменту. За результатами пошуку створіть список анотованих посилань з даної тематики (5 джерел, які найбільше відповідають запиту і можуть бути використані для аналізу політики).

  5. За схемою оцінки веб-сторінок здійсніть оцінку будь-якого із знайдених джерел.

За результатами виконаної роботи підготуйте звіт (в електронному варіанті) до наступного практичного заняття, в якому опишіть порядок дій та Ваші висновки щодо отриманих інформаційних ресурсів. Для написання звіту створіть документ Microsoft Word, скопіюйте до нього План практичного заняття і опишіть ті дії, які Ви здійснювали для виконання поставлених завдань. В кінці звіту обов’язково зазначте:

  • прізвище та ім’я;

  • найменування групи;

  • дату виконання.

© Парфенюк в.М., 2000-2012

01/23/2012 00:03:50

Політика міжнародних організацій у сфері інформації та комунікації План практичного заняття №2 - 4 год.

Перед початком роботи відкрийте нову папку і назвіть її своїм прізвищем та номером теми заняття, наприклад, "Крет_02". Всі веб-сторінки, які будете відкривати, копіюйте і зберігайте в цій папці. Уважно прочитайте всі завдання і правильно організуйте свою роботу з пошуку та збереження інформаційних ресурсів і фіксування послідовності дій.

  1. За допомогою світових пошукових систем, використовуючи англійську (німецьку, французьку) мову, здійсніть пошук сайтів урядових міжнародних організацій: ООН, ЮНЕСКО, Європейський Союз, Рада Європи, НАТО.

  2. Здійсніть аналіз структури сайту ЮНЕСКО на предмет представлених там інформаційних ресурсів та сервісів, які можуть бути використані для аналізу політики цієї організації.

  3. На сайті ЮНЕСКО знайдіть посилання на ресурси, присвячені інформаційній політиці та інформаційній етиці. Опишіть їх.

  4. На сайті Європейського Союзу знайдіть ресурси, присвячені політиці розвитку інформаційного суспільства та медіа. Опишіть їх.

  5. Складіть вираз, який забезпечить ефективний пошук документів про інформаційну політику Ради Європи і здійсніть пошук ресурсів за даною тематикою будь-якою з мов. Проаналізуйте результати пошуку.

  6. Використовуючи англійську (німецьку, французьку) мову, здійсніть пошук сайтів 3-х будь-яких міжнародних неурядових організацій, які здійснюють свою діяльність у сфері інформації та комунікації. Проаналізуйте можливості виявлення їх історії розвитку, організаційної структури та джерел фінансування.

За результатами виконаної роботи підготуйтезвіт (в електронному варіанті) до наступного практичного заняття, в якому опишіть порядок дій та Ваші висновки щодо отриманих інформаційних ресурсів. Для написання звіту створіть документ Microsoft Word, скопіюйте до нього План практичного заняття і опишіть ті дії, які Ви здійснювали для виконання поставлених завдань. В кінці звіту обов’язково зазначте:

  • прізвище та ім’я;

  • найменування групи;

  • дату виконання.