Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 4.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
400.38 Кб
Скачать

Завдання 2. Підготовка електронних форм

О

Мал. 3. Електронна форма

формити форму для анкети за взірцем:

  1. Задайте параметри форми: верхнє поле 1,7 см, нижнє, ліве, праве поля 1 см, розмір паперу ширина 14 см, висоту 10 см.

  2. Включіть панель інструментів Форми (Вид/панели инструментов/формы) і відбуксируйте її під панель форматування. Познайомтеся з інструментами панелі.

Увага: Все, що ви робитимете в звичайному режимі редагування, складе постійну, незмінну частину форми. Після установки захисту її не можна буде зіпсувати.

  1. Форми зручно компонувати по сітці таблиці, тому вставте таку сітку, включивши інструмент Додати таблицю на панелі інструментів Форми. У вікні діалогу, що відкрилося, задайте число рядків - 8 і стовпців - 2, ширина стовпця авто.

  2. Об'єднайте осередки першого рядка і введіть наступний текст: Анкета учасника семінару «Internet-технології в професійній діяльності».

  3. Відформатуйте текст з вирівнюванням по центру, використовуючи шрифт Arial, 12 пт, напівжирний, курсив.

  4. Виділіть рядки сітки таблиці, що залишилися, і встановіть вирівнювання по лівій межі, шрифт Arial, 10 пт. Надрукуйте текст заголовків рядків таблиці, як на взірці форми(рис 3), додаючи в міру необхідності нові рядки. Відформатуйте текст в лівій колонці напівжирним курсивом. Розділіть шостий рядок в правій колонці (дивися рис.3), де згодом будуть вставлені поля-прапорці. Надрукуйте показаний текст напівжирним курсивом.

  5. Відрегулюйте ширину стовпців.

  6. Завершіть форматування таблиці. Виділіть її і виконайте команду Формат/Границы і заливка. Вкажіть зразок сітка, а в списку Тип Ї потрійну рамку вширшки 3 пт.

  7. Встановіть курсор в праву комірку другого рядка (напроти заголовка рядка “Прізвище, ім'я, по батькові”) і клацніть інструмент Текстове поле на панелі Форми. Для завдання параметрів поля виконаєте подвійне клацання по тільки що вставленому полю. У вікні, що з'явилося, в списку Тип повинно бути встановлено Звичайний текст, а в полі Максимальна довжина можна залишити цифру за умовчанням.

Примітка: Зверніть увагу на кнопку Текст довідки. Включивши її, відкриється вікно, де можна вказати коментар для заповнення оперативної форми.

Встановіть перемикач Текст довідки на вкладці Рядок стану вікна Текст довідки для поля форми і надрукуйте текст коментарю «Введіть Ваші прізвище, ім'я, по батькові без скорочень». Цей коментар з'явиться в рядку стану після установки захисту. Клацаннями ОК закрийте всі діалогові вікна.