Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз Фізична особа.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
47.12 Кб
Скачать

Реєстрація у рда

Першим кроком на шляху перетворення звичайного громадянина на бізнесмена будуть відвідини відділу державної реєстрації адміністрації того району, в якому ви офіційно проживаєте і реєстрація фізичної особи підпріємця.

В цьому відділі вам видадуть стандартний бланк "Реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця" (форма 10), яку ви повинні будете заповнити. Потім повернути його назад - разом з копіями паспорта, ідентифікаційного номера (ІНН) і квитанцією про сплату реєстраційного внеску.

При заповненні реєстраційної картки вам доведеться вказати види діяльності, якими ви збираєтеся займатися. Навіть якщо ви збираєтеся займатися всього одним видом діяльності, в реєстраційній картці краще вказати декілька кодів. Адже якщо ви на етапі державної реєстрації не внесете до реєстраційної картки потрібні для діяльності підприємства класифікаційні коди, то вам доведеться проходити процедуру додавання видів діяльності. Необхідно буде вибрати саме те, що відповідає державній класифікації видів економічної діяльності (КВЕД). Як правило, вибирається один основний і п'ять додаткових видів. Візьміть до відома, що необхідно завчасно з'ясувати чи потрапляє обраний вид діяльності під ліцензування і патент. Також не зайвим буде дізнатися, який саме відділ держадміністрації займається реєстрацією СПД, та адреси інших державних служб, а також «особливості» оформлення СПД у вашому районі.

Після того, як ви здасте документи на реєстрацію фізичної особи підпріємця, через 3-5 днів вам видадуть бланк свідоцтва про держреєстрацію.

Взяття на облік в органах дпі

Питання взяття на облік платників податків регламентуються Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою Наказом Державної податкової адміністрації України №80 від 19 лютого 1998 року.

Інструкція передбачає, що взяття на облік платників податку здійснюється без їхньої присутності у рамках “єдиного реєстраційного процесу”.

Підставою для взяття фізичної особи на облік в органі державної податкової служби є надходження до цього органу відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи (п. 4.3 Інструкції).

Як зазначається у Інструкції, “на бажання платника податків — юридичної особи (у тому числі тієї, стосовно якої не надійшли відомості від державного реєстратора)” узяття його на облік може бути здійснене органом державної податкової служби на підставі подання документів таким платником податків.

Терміни взяття на облік платника податків

 Відповідно до п.4.15 Інструкції, узяття на облік платника податків органом державної податкової служби провадиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей від державного реєстратора чи заяви від платника податків та здійснюється датою внесення даних до Єдиного банку даних юридичних осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора чи заяви платника податків у журналі обліку платників податків — юридичних осіб за ф. N 2-ОПП.

Після взяття платника податків на облік орган державної податкової служби формує довідку про взяття на облік платника податків за формою N 4-ОПП . Така довідка надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків чи уповноваженій особі платника податків в органі державної податкової служби.

Довідка про взяття на облік платника податків за ф. N 4-ОПП є єдиним документом, який підтверджує взяття платника податків на облік в органі державної податкової служби. Вона не потребує додаткової реєстрації у загальному відділі чи канцелярії органу державної податкової служби.

З моменту взяття на облік платник податків уважається таким, що перебуває на загальній системі оподаткування, якщо ним не обрано інший спосіб оподаткування відповідно до законодавства. Проте для організацій передбачений статус неприбутковості, який підтверджується і реєструється в окремому порядку 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]