Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pitannja_samopod_1kurs_modul.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
154.11 Кб
Скачать
  1. Що таке форматування за зразком?

Якщо ви витратили чимало часу на форматування якогось фрагмента тексту, визначивши йому шрифт, вирівнювання, відступи, міжрядкові інтервали та ін, а потім захотіли так само відформатувати ще один фрагмент, то зовсім не обов'язково звертатися до списку стилів і тим більше повторювати все заново для іншого абзацу. Можна скористатися можливостями форматування за зразком – на панелі інструментів Стандартна є відповідна кнопка.

Виділіть відформатований вами фрагмент тексту і клацніть на кнопці Формат за зразком, А потім виділіть той фрагмент документа, до якого необхідно застосувати даний варіант форматування – виділений текст відформатує.

Якщо ж клацнути по кнопці Формат за зразком два рази, то можна буде виділити кілька фрагментів у різних частинах документа, і всі вони відформатуйте за першим зразком. Після закінчення процедури для того, щоб відмовитися від режиму форматування за зразком, натисніть клавішу Esc.

  1. Як здійснити форматування тексту за зразком?

  1. Що таке стиль? Які типи стилів існують?

Стиль – набір атрибутів форматування абзаців і символів, якому можна присвоїти ім'я, щоб швидко застосувати до будь-якого тексту. Стиль дозволяє автоматизувати процес форматування документів (Формат – Стиль).

Все стили обычно делятся на три категории:

все, имеющиеся в шаблоне документа;

используемые в документе;

специальные стили, созданные пользователем. Выбрать категорию стиля можно в раскрывающемся списке Список диалогового окна Стиль. Стиль определенного типа выбирается в списке Стили, при этом в демонстрационном поле диалогового окна показывается пример оформления абзаца и символов, а ниже приводится словесное описание стиля.

  • Стиль - це іменований і збережений як єдине ціле набір форматів, таких, як типорозмір шрифту, відступи, обрамлення і заповнення і т.д.

Розрізняють два типи стилів:

  • стилі символів;

  • стилі абзаців;

Стилі для символів застосовуються тільки до виділеного тексту і можуть містити в собі будь-яке сполучення параметрів форматування символів, визначених за допомогою діалогового вікна Формат>Шрифт.

Стилі для абзаців управляють зовнішнім виглядом абзаців, наприклад, вирівнюванням, міжстроковими інтервалами, обрамленням і заповненням, відступами і т.д., а також визначають стиль такого абзацу.

  1. Як переглянути список доступних стилів?

Щоб переглянути доступні стилі, натисніть кнопку Стилі та форматування на панелі інструментів Форматування.

  1. Які стилі входять в список Специальные стили?

  1. Які є способи створення нового стилю?

  2. Які існують способи застосування потрібного стилю?

  3. Чи можна застосувати стиль, натиснувши певну комбінацію клавіш?

  4. Чи можна змінити існуючий стиль?

  5. Що відбудеться з абзацами, які набрані у певному стилі, якщо в одному з них зробити перетворення формату і перевизначити стиль?

  6. Що таке Microsoft Equation? Як вставити формулу в текстовий документ Word?

  7. З чого складається панель інструментів Формула?

  8. Для чого призначена верхня стрічка кнопок панелі Формула?

  9. Як здійснюється перехід від одного поля введення до іншого?

  10. Як відредагувати раніше створену формулу?

  11. Як закінчити введення або редагування формули?

  12. Як додати в документ Word графічне зображення?

У документ Word можна вставити рисунок із файлу (меню Вставка – Рисунок - З файлу) або стандартної бібліотеки рисунків Microsoft ClipArt Gallery: меню Вставка – Рисунок - Картинки, вибрати Колекцію картинок. Після вставки рисунка можна змінювати його розміри, розтягувати - мишею за маркери після натискання, обрізати (за допомогою кнопки [Обрізання] панелі інструментів Настройка зображення). Операції редагування рисунка містяться також у його контекстному меню.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]