Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pitannja_samopod_1kurs_modul.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
154.11 Кб
Скачать
  1. Основні комбінації клавіш при роботі з документами Word (створення, відкриття, збереження).

Створення - , відкриття - Ctrl+O, збереження - Ctrl+S.

  1. Опишіть різні способи видалення, копіювання та переміщення фрагментів тексту (за допомогою клавіатури, миші, піктограм на стандартній панелі, команд головного та контекстного меню).

Якщо потрібно виділити увесь текст, то в меню "Прав­ка" можна клацнути на рядку "Выделить все".Аби видалити фрагмент, його треба виділити і натис­нути клавішу Delete або Backspace.

(Виділити мишкою потрібний текст викликати контекстне меню і обрати Удалить)

Для переносу фрагменту тексту в інше місце виділіть спочатку потрібний фрагмент. Переміщення можна зробити наступними способами.

  • За допомогою "миші". Поставте курсор "миші" на виділений фрагмент, натисніть і тримайте натиснутою ліву клавішу. У такому стані ведіть "мишу", орієнтуючи фігурку, що з’явилася, вертикальним пунктиром на місце переносу тексту. Відпустіть клавішу "миші".

  • За допомогою клавіатури. Натисніть клавіші Ctrl+X, аби вирізати виділений фрагмент в буфер обміну. Встановіть клавіатурний курсор у те місце, куди необхідно вставити фрагмент і натисніть Ctrl+V.

  • За допомогою рядків меню "Правка".

Для швидкого переміщення по документу в процесі редагування можна використовувати такі клавіші й сполучення клавіш:

  • клавіші керування курсором ­,¯ ,¬,®;

  • Home/End – початок/кінець рядка;

  • Ctrl-­ - до початку поточного абзацу;

  • Ctrl-¯ - до початку наступного абзацу;

  • Ctrl-Home - до початку тексту;

  • Ctrl-End - до кінця тексту;

Для копіювання фрагменту тексту в інше місце виділіть спочатку потрібний фрагмент. Копіювання можна зробити нас­тупними способами.

  • За допомогою "миші". Поставте курсор "миші" на виділений фрагмент, натисніть і тримайте натиснутою ліву клавішу і клавішу Ctrl клавіатури. Перенесіть "мишею" копію тексту і відпустіть усі клавіші.

  • За допомогою клавіатури. Запам’ятаєте фрагмент клавішами Ctrl+С. Встановіть курсор клавіатури до місця копіювання і натисніть Ctrl+V.

  • За допомогою рядків меню "Правка".

  • Виділити потрібний текст за допомогою мишки, клацнути правою кнопкою і обрати копіювати. У потрібному місці за допомогою мишки, клацнути правою кнопкою і обрати вставить

Для переміщення й копіювання фрагментів тексту необхідно виділити фрагмент і виконати таке:

  1. перетягнути лівою кнопкою при переміщенні, з Ctrl – при копіюванні (якщо в меню Сервіс - Параметри - Правка встановлена опція "використо-вувати перетягування тексту при виправленні");

  2. вибрати Вирізати (меню Правка, або контекстне меню, або Ctrl-X, або Shift-Del) - при переміщенні в буфер; вибрати Копіювати (меню Правка, або контекстне меню, або Ctrl-C, або Ctrl-Ins) - при копіюванні в буфер; далі вибрати Вставити (меню Правка, або контекстне меню, або Ctrl-V, або Shift-Ins);

  1. Що таке буфер обміну?

Буфер обміну — це тимчасове місце зберігання інформації, яку було скопійовано або переміщено з одного місця з метою використання в іншому. Можна виділити текст або графіку і за допомогою команд «Вирізати» або «Копіювати» перемістити виділення до буфера обміну, де воно зберігатиметься, доки не буде вставлено в інше місці за допомогою команди «Вставити». Наприклад, можна скопіювати частину тексту з веб-сторінки та вставити її в повідомлення електронної пошти. Використання буфера обміну можливе в більшості програм Windows.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]