Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pitannja_samopod_1kurs_modul.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
154.11 Кб
Скачать

Питання для самопідготовки до модульного контролю знань студентів з теми "Текстовий процесор Microsoft Word"

  1. Як завантажити редактор Microsoft Word?

Завантажити текстовий редактор Word можна через меню "Пуск" та підменю "Программы" де треба вибрати рядок Microsoft Word. Якщо на робочому столі є панель Microsoft Office, то для запуску редактора можна клацнути на кнопці Microsoft Word. Після запуску редактора з’явиться вікно доку­мента (рис. 5.1).

  1. Як створити новий документ у Word?

Створення документа можна почати з натискання кноп­ки "Создать" панелі "Стандартная" або клацнувши у рядку меню "Файл" і обрати "Создать".

  1. Як створити новий документ, використовуючи майстер?

Щоб створити документ за допомогою майстра, зробіть наступне.

1. Виберіть команду Файл -> Створити для відкриття діалогового вікна Створення документа

2. Клацніть на корінці вкладки, відповідної категорії того документа, який ви створюєте. Проте не всі вони містять майстрів.

3. Клацніть на піктограмі потрібного вам майстра, а потім на кнопці ОК.

4. У діалоговому вікні майстра введіть інформацію, необхідну для створення вашого документа, потім клацніть на кнопці Далі.

5. Повторіть п. 4 для кожного кроку майстра. Якщо необхідно, клацніть на кнопці Назад один або кілька разів, щоб повернутися до одного з попередніх кроків для внесення змін.

6. На останньому кроці майстра клацніть на кнопці Готово, тим самим закривши майстер і створивши документ.

  1. Як зберегти документ у Word?

При першому зберіганні програма виведе вікно з по­точною папкою і списком раніше збережених у ній файлів (якщо зберігання провадилося раніше, то змінений документ буде записаний на місце старого без запитів про місце збері­гання зміненого документа). Як правило програма вказує пап­ку "Мои документы".

Якщо необхідно зберегти документ у раніше створеній папці, то її потрібно відшукати в ієрархічному дереві папок і файлів. Для цього можна підніматися по дереву вище (клацну­ти на кнопці "Переход" на один рівень уверх) або заглиблюва­тися всередину поточної папки (клацнути в списку папок і файлів на потрібній папці), якщо вона містить у собі внутрішні папки.

У віконці "Имя файла" для збереження підготовленого документа необхідно ввести його ім’я. Для зберігання доку­мента потрібно натиснути кнопку "Сохранить".

Після зберігання документа у файлі можна закінчити роботу в редакторі. Для цього треба натиснути Alt+F4 або в меню "Файл" вибрати і клацнути на рядку "Выход".

  1. Як відкрити раніше створений документ у Word?

Для виклику раніше створеного документа ввійдіть у редактор та натисніть кнопку "Открыть" на панелі інструмен­тів "Стандартная", увійдіть у свою папку, клацніть на рядку потрібного файла, а потім – на клавіші "Открыть".

  1. Як встановити розміри полів сторінки у документі?

Поля сторінки визначають порожній простір між текстом і краями сторінки. На кожній сторінці є чотири поля: ліве, праве, верхнє і нижнє. Встановлення нових полів сторінки спричинить за собою зміну полів у всьому документі або, за наявності одного або декількох розривів розділів, — тільки в поточному розділі.

Найпростіший шлях встановити поля — використовувати мишу і лінійку. Це найнаочніший спосіб, при якому не потрібно тримати в голові дюйми і сантиметри. Щоб вивести лінійку, виберіть команду Вигляд -> Лінійка або встановите покажчик миші біля верхнього краю робочої області.

Використовувати лінійку для зміни полів можна тільки в режимі розмітки сторінки (для цього виберіть команду Вигляд -> Розмітка сторінки). У цьому режимі Word відображає горизонтальну лінійку зверху робочої області і вертикальну лінійку уздовж лівого краю сторінки. Це дозволяє встановлювати і ліве/праве поле і верхнє/нижнє поле за допомогою лінійки.

На кожній лінійці біла смужка показує поточний стан полів сторінки . Для зміни лівого або правого поля встановите покажчик миші на маркер відповідного поля на горизонтальній лінійці (покажчик перетвориться на двонаправлену стрілку). Потім перетягнете покажчик на нову позицію. Для зміни верхнього або нижнього поля виконайте те ж саме за допомогою вертикальної лінійки.

Встановити поля сторінки можна за допомогою діалогового вікна Параметри сторінки. Застосовуйте цей метод, якщо не хочете використовувати мишу або якщо вам потрібно встановити точні розміри полів. (До речі, в цьому випадку не потрібно перемикатися в режим розмітки сторінки.) Цей метод надає великі можливості по установці полів в документі. От як це зробити.

1. Виберіть команду файл ->Параметры сторінки для відкриття діалогового вікна Параметри сторінки.

2. Клацніть на корінці вкладки Поля для доступу до параметрів установки полів.

3. У текстових полях Верхнє, Нижнє, Ліве, Праве введіть бажані розміри полів сторінки (у дюймах) або, клацаючи на подвійних стрілках, встановіть потрібне значення. У області Зразок ви побачите, як виглядатиме сторінка з такими полями.

4. Якщо ви збираєтеся переплести готовий документ, необхідно залишити для цього досить місця і ввести потрібне значення в текстове поле Палітурка. Це значення буде додане до розміру лівого поля кожної сторінки або, якщо ви встановите прапорець Дзеркальні поля, — до лівого поля кожної сторінки з непарним номером і до правого — з парним (це використовується в документах, віддрукованих на двох сторонах листу).

5. Із списку, що розкривається, Застосувати виберіть, де потрібно встановити нові поля.

• До всього документа. Новиною значення полів будуть застосовані до всього документа.

• До кінця документа. Word вставить лінію розриву розділу в тому рядку, в якому встановлений курсор. Нові поля з'являться в новому розділі.

• До цього розділу. Поля зміняться тільки в поточному розділі. Цей параметр недоступний, якщо ваш документ не розбитий на розділи.

6. Клацніть на кнопці ОК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]