Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КП ГАЗ2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
388.61 Кб
Скачать

II. Структура та зміст курсової роботи.

1 .План курсової роботи

Вступ.

1. Визначення експлуатаційних витрат газового господарства.

1.1. Визначення витрат на утримання основних засобів

1.2. Розрахунок чисельності та витрат на оплату праці адміністративно-управлінського персоналу.

1.3. Визначення чисельності робочих газового господарства.

1.4. Визначення річного фонду заробітної плати робочих.

1.5. Визначення загальної кількості працівників газового господарства та річних витрат на оплату праці.

2. Визначення собівартості і середнього тарифу реалізації газу. 2.1 Визначення втрат газу та витрат на їх покриття.

2.2. Розрахунок загальної суми річних експлуатаційних витрат та собівартості газу.

2.3. Розрахунок прибутку і рентабельності підприємства та середнього тарифу реалізації газу.

3. Техніко-економічні показники виробничої діяльності газового

господарства. 3.1. Розрахунок техніко-економічних показників діяльності підприємства

газового господарства.

3.2. Аналіз діяльності підприємства газового господарства

Висновки.

Список використаної літератури.

2. Зміст курсової роботи l Титульний аркуш

Титульний аркуш є першою сторінкою курсової роботи та оформлю­ється відповідно до суворо встановлених правил. Необхідно пам'ятати, що назва роботи має бути викладена стисло, логічно та відповідати осно­вному змісту роботи.

Титульний аркуш роботи містить назви навчального закладу та відді­лення, прізвище, ім'я та пo-батькові автора, назву роботи, прізвище та іні­ціали наукового керівника, місто рік. Зразок оформлення титульного аркушу подано в додатку.

Зміст

Наступною сторінкою курсової роботи є зміст, в якому наводяться на­зви всіх розділів та підрозділів на які вони поділяються із зазначенням номерів сторінок, на яких розміщується початок матеріалу кожного роз­ділу. Заголовки в змісті повинні точно повторювати заголовки в тексті.

Всі заголовки починаються з великої літери без крапки в кінці. Остан­ньому слову кожного заголовку відповідає номер сторінки в правій коло­нці справа.

Вступ

Вступ має бути коротким за формою, але об'ємним за змістом. В ньо­му необхідно обґрунтувати актуальність теми, розкрити її значення, зро­бити короткий огляд висвітлення досліджу вальної проблеми в літературі, визначення питань, що вимагають рішення, обрати методи дослідження, вказати джерела інформації, використані автором при підготовці І напи­санні роботи.

Вступ розкриває сутність та стан наукової проблеми та її значущість для сучасного етапу розвитку біржової діяльності. Далі подають загальну характеристику курсової роботи в рекомендованій нижче послідовності.

Актуальність теми

Шляхом критичного аналізу та порівняння обґрунтовують актуаль­ність та доцільність розглянутих питань для сучасного стану біржової сфери. Висвітлення актуальності не повинно бути багатослівним. Досить кількома реченнями висловити головне - суть проблеми або наукового за­вдання.

Розробленість теми

Студент характеризує опрацьовану літературу, т.б. називає основні джерела, з яких взято інформацію, стисло повідомляє про ступінь розроб­ки розглянутих питань окремими фахівцями.

Мета курсової роботи

Це положення є ключовим для вступу. Студент повинен чітко сфор­мулювати основну мету роботи, якої він має досягти в процесі опрацю­вання літератури та узагальнення інформації.

Завдання курсової роботи

Це положення вступу конкретизує мету. Студент окреслює коло пи­тань, що будуть розглянуті в основній частині курсової роботи. Чітко сформульовані конкретні завдання допомагають логічно викладати мате­ріали.

Об'єкт або предмет дослідження

Це положення вступу до курсової роботи повинно містити чітку вка­зівку на те явище (питання, установу тощо), які досліджуються в курсовій роботі.

Методи дослідження

В цій частині вступу характеризуються засновані студентом методи збирання матеріалу, методи опрацювання інформація та метод викладу інформації в тексті курсової роботи.

Вибір методів дослідження, т.б. інструментів отримання фактичного матеріалу, є необхідною умовою досягнення мети, визначеної в роботі.

Теоретична та практична цінність курсової роботи

Це положення вступу має містити виклад тих результатів, яких нама­гається досягти студент в процесі роботи над курсовою для практичної діяльності в та поглиблення власних теоретичних знань.

Основна частина

Основна частина курсової роботи містить виклад основного змісту опрацьованого матеріалу. Вона складається з розділів та підрозділів. Ко­жен розділ не обов'язково починати з нової сторінки. В кінці кожного розділу формулюють висновки із стислим викладенням наведених у роз­ділі наукових та практичних результатів, що дає змогу вивільнити загаль­ні висновки від другорядних подробиць. Це дає змогу пов'язати цей роз­діл з наступним.

Висновки та пропозиції

Курсова робота закінчується висновками та пропозиціями, які мають узагальнювати здійснений аналіз і виконані дослідження. У висновках підводяться підсумки досліджень автора за результатами виконаної робо­ти, а також пропозиції по їх використанню. Таким чином заключна частина - це послідовне, логічне викладення отриманих результатів та їх співвідношення Із загальною метою та конкретними завданнями, визна­ченими у вступі.

Використана література

Список літератури має включати всі опрацьовані матеріали: наукові праці, навчальну та навчально-методичну літературу, практичні розробки, довідкову літературу та ін.. Всі опрацьовані матеріали групуються у спи­ску за алфавітом прізвищ авторів публікацій та назв творів (якщо автор не вказаний). Опис літератури здійснюється згідно вимог Державного стан­дарту. Бібліографічний опис складають тією мовою, якою надруковано документ. Не слід включати в опис відомості про нагородження, епіграфи тощо.