Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика Незак__нчен__ речення .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
125.95 Кб
Скачать

Профіль досліджуваного о., учня 8 класу

Навчання

Ш кола

С ім’я

Р овесники

Я

Люди

Майбутнє

+

0

_

4. Інтерпретація результатів

Згідно до отриманих результатів при виконанні методики «Незакінчені речення», показники досліджуваної наступні:

1. Навчання – 5 балів – позитивно забарвлене відношення

  1. Школа – 4 бали – позитивно забарвлене відношення

  2. Сім’я – 8 балів – позитивно забарвлене відношення

  3. Ровесники – 8 балів – позитивно забарвлене відношення

  4. Я – 4 бали – позитивно забарвлене відношення

  5. Люди – 4 бали – позитивно забарвлене відношення

  6. Майбутнє – 6 балів – позитивно забарвлене відношення

Як видно із профілю особистості, спрямованість досліджуваної, система її ставлення до оточуючих знаходиться в межах норми (позитивної шкали): від 0 до 8 балів.

Найвищі позитивні результати досліджуваний продемонстрував по шкалі «Сім’я» (8балів), аргументуючи це при відповідях наступним чином: що його сім’я у порівнянні з іншими дружня, мама найкраща в світі, а батько чуйний; та «Ровесники» (8 балів), характеристикою яких є слова – найкращі, добрі, з якими він почувається комфортно і за якими сумує, коли не має поряд.

Також високий рівень позитивного ставлення досліджуваного до майбутнього (+6 балів). Досліджуваний впевний, що у нього все буде добре, більшість запланованого здійсниться і про це потрібно дбати вже зараз.

Однакові позитивні результати досліджуваний продемонстрував по шкалах «Школа» «Люди» та «Я» (по 4 бали). Він стверджує про те, що у школі активний, а вчителі заслуговують кращого ставлення до себе.

Досліджуваний стверджує, що він добрий і чуйний, здатний змінити життя на краще, що люди, які його оточують гарної про нього думки.

Проте коли йому починає не щастити, то вона «опускає руки».

Більшість людей, яких знає досліджуваний є чуйними й доброзичливими, майже всі, за його словами, прагнуть бути щасливими, хоча і живуть не так, як хочуть, сенс їх життя полягає в створенні сім’ї, будуванні кар’єри, відносяться один до одного з повагою.

Показники досліджуваного, які були продемонстровані по шкалі «Навчання» (5 балів), підкріплюються відповідями, що вчиться як може, хоча і прагне до відмінних результатів, в навчанні вбачає перспективу в подальшому скласти своє життя, розповідає про своє бажання готуватися до уроків і навчатися постійно, але зазначає те, що більшість шкільних предметів вважає непотрібними.