Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рекомендації до КП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
914.43 Кб
Скачать

13. Методичний посібник з складання доповіді для захисту курсових проектів

(цивільні будівлі)

Курсовий проект захищає студент_____________группы______

Згідно завданню мною запроектований ____________________ (назвати тему курсового проекту по паспорту типового проекту) у місті__________/вказати місце будівництва/.

Розрахункова середня температура середньої холодної доби

Глибина промерзання ґрунту

Ділянка генплану розмірами ______________ /вказати розміри ділинки/.

Окрім проектованої будівлі на ділянці розташовані: /перерахувати будівлі і споруди, розташовані на схемі генплану/;

дорогі шириною __м, з радіусом закруглення __м, ширина тротуару __м, ширина смуг зелених насаджень __м.

Відсоток озеленення склав /указать % озеленения/.

Схема генплану розроблялася з урахуванням рельєфу місцевості, пануючого напряму вітру, взаємозв'язку між будівлями.

Проектована будівля _____ /вказати повну назву/, цегляна, /вказати поверховість, наявність підвалу, горища, форму будівлі в плані./

Розміри будівлі в плані в осях : довжина __м, ширина __м, висота поверху _м, висота будівлі __м.

Конструктивний тип будівлі - безкаркасне.

Конструктивна схема ________

Просторова жорсткість забезпечується фундаментами, несучими стінами, перекриттями, сходами і дахом.

Планувальний коефіцієнт будівлі ____.

Об'ємний коефіцієнт ____м.

Фундаменти проектованої будівлі збірні стрічкові, такі, що складаються з ж/б фундаментних подушок і бетонних фундаментних блоків. Під зовнішні стіни фундаментні подушки шириною ___м. Під внутрішні стіни – шириною __м.

Довжина фундаментних подушок: 2400,1200,800 мм

Фундаментні блоки під зовнішні стіни шириною __м, під внутрішні стіни __м.

Довжина фундаментних блоків 2400,1200,900 мм.

Послідовність зведення стрічкових фундаментів:

- вирівнюється і ущільнюється ґрунт підстави;

- влаштовується піщана підготовка товщиною (100-)150 мм для вирівнювання ґрунту і рівномірного розподілу навантаження від фундаментів;

- по верху фундаментних подушок влаштовується горизонтальна гідроізоляція з 2-х шарів руберойду на бітумній основі /мастиці/ по цементному розчину;

- по фундаментних подушках укладаються фундаментні блоки з обов'язковою перев'язкою швів;

- шви завтовшки 20 мм заповнюються цементним розчином.

По фундаментних блоках на відстані не менше 150 мм від рівня землі, влаштовується горизонтальна гідроізоляція, що захищає стіни від ґрунтової вологи і вогкості з 2-х шарів руберойду на бітумній мастиці по цементному розчину. (або іншого сучасного гідроізоляційного матеріалу).

Зовнішня поверхня підвалів і фундаментів покривається гарячим бітумом або гудроном - вертикальна обмазувальна гідроізоляція, що захищає стіни підвалу від ґрунтової вогкості.

Навколо будівлі влаштовується отмостка шириною (0,5-)1 м з асфальтобетону завтовшки 30 мм, по щебеневій підготовці товщиною 150 мм і по ущільненому ґрунту. Отмостка має ухил, 2-3% від будівлі. Вона захищає підставу від атмосферних опадів.

СТІНИ. Стіни проектованої будівлі з повнотілої керамічної цеглини, зовнішні – завтовшки __мм, внутрішні завтовшки 380мм.

Прив'язка несучих стін 200мм, що самонесучіх, - нульова, внутрішні стіни мають центральну прив'язку. Система перев'язки цегляної кладки - чотирирядна. Стіни закінчуються парапетом / при внутрішньому водовідведенні з даху/ або карнизом / при зовнішнім/. Вказати конструкції парапету і карниза.

Віконні і дверні отвори перекриваються збірними ж/б перемичками / розповісти як підбиралися перемички, які вони по характеру роботи/.

ПЕРЕКРИТТЯ І ПОКРИТТЯ. З багатопустотних збірних залізобетонних плит розмірами _______ /вказати довжину, ширину і товщину плит/.

Жорсткість перекриття забезпечується: глибиною того, що спирається плит на стіни - в проекті 200 мм; ретельним замоноличиванием швів між плитами монтажним бетоном мазкі не нижче 200 /или цементним розчином мазкі не нижче за 100/ анкеровкою плити між собою і із стінами арматурними скручуваннями за монтажні петлі. Окрім плит перекриття в проекті є плити лоджій /вказати, якщо є в проекті/ і балконах.

Покриття таке ж як і перекриття - з багатопустотних збірних з/б панелей.

СХОДИ. Повідомлення між поверхами проектованої будівлі здійснюється сходами, розташованими в сходових клітках. Сходів _____ /вказати кількість/.

Сходи збірні залізобетонні великорозмірні, такі, що складаються з маршів і майданчиків. Майданчики спираються на стіни сходових кліток, а сходові марші на майданчикові ребра. Розміри сходової клітки і елементів сходів визначені розрахунком. Ухил сходів 1:2. Сходи мають металеві огорожі заввишки 900 мм.

/Розповісти про вирішення входів і виходів - в будівлі./

ПЕРЕГОРОДКИ в проектованій будівлі міжкімнатні, міжквартирні, в кухні, санвузлах. Гіпсобетонні великопанельні перегородки розміром на кімнату завтовшки 80мм, 200мм. У санвузлах і кухнях перегородки цегляні завтовшки 120 мм. Встановлюються панелі перегородок на плити міжповерхових перекриттів через шар толя для гідроізоляції і звукоізоляційні прокладки. На нижніх поверхах і в підвалах перегородки встановлюються на бетонну підготовку / або цегляні столбики/. До стін кріпляться гнучкими скобами / не менше два по висоті/, а до перекриттів вгорі скобами - анкерами, йоржами, захопленнями або закрепами.

ПІДЛОГИ /вказати які підлоги запроектовані і в яких приміщеннях/. Розповісти їх пошарову конструкцію /по поясненням записке/.

ДАХ в проектованій будівлі /скатна, пологоскатна, плоска, - вказати уклон/, горищна /або без горищна/, суміщена /або невентелтована./ Дах складається з: /вказати елементи скатного даху: елементи стропил, пошарову конструкцію плоского або пологоскатного суміщеного даху див. пояснення записку/. Розповісти яке водовідведення з даху, обґрунтувати його, вказати його елементи. Якщо водовідведення внутрішнє розповісти як визначили кількість водоприймальних воронок.

ВІКНА. Віконні отвори проектованої будівлі заповнюються дерев'яними /пластиковими/ віконними блоками з роздільними /або спареними/ пеперплетами. Обґрунтувати. Віконний блок складається з віконної коробки, віконних палітурок, підвіконної дошки і зовнішнього водозливу. Розповісти, як кріпляться віконні блоки.

ДВЕРІ в проектованій будівлі дверей одно- і двопільні зовнішні і внутрішні з щитовими і обв'язувальними полотнами. Елементи дверного блоку: дверне полотно і дверна коробка. Розповісти про їх кріплення.

ОБРОБКА БУДІВЛІ . Розповісти про зовнішню обробку проектованої будівлі і про внутрішню обробку приміщень / див. пояснення записку/