Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 9.doc
Скачиваний:
108
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
11.28 Mб
Скачать

9.9.2. Мелiрування на шапочку

Для мелірування короткого волосся та волосся середньої до­вжини випускаються спеціальні шапочки з отворами. При їх засто­суванні роботи виконують у певній послідовності:

  1. Сухе немите волосся зачісують у напрямку майбутньої зачіски, надівають шапочку, яка повинна добре прилягати до голови.

  2. Гачком через отвори шапочки витягують догори пасма обраної товщини (рис. 9.5).

  3. Розчин наносять на пасма волосся. Час витримки 20-50 хв.

4. Пасма промивають, не знімаючи шапочку. На пасма та шапочку наносять шампунь, знімають шапочку та миють усе волосся.

5. Волосся ополіскують бальзамом.

Рис. 9.5. Мелірування за допомогою шапочки

9.9.3. Мелiрування за допомогою гребiнця

Найпростіший варіант освітлювання пасом. Волосся розчісують у напрямку майбутньої зачіски. Освітлювальну суміш наносять на гребінець, розчісують ним волосся, залишаючи суміш уздовж пасом.

9.9.4. Мелiрування за допомогою страйпера

З астосовують для волосся будь-якої довжини, пасма освітлюються від самих коренів, що неможливо у способі із шапочкою.

Відділені горизонтальними проділами тонкі пасма вкладають на страйпер, роз­ташований зубцями впритул до поверхні голови, і наносять на них освітлювач. Потім страйпер відводять з-під пасма, одночасно розчісуючи останнє (рис. 9.6). Операція проводиться аналогiчно на сусідніх через одне пасмах.

Рис. 9.6. Мелірування за допомогою страйпера

9.9.5. Мелірування методом «вуалі»

Рекомендується для стрижки «каре» з коротким або середньої довжини волоссям. У роботі використовують фольгу, поліетилено­ву плівку або термопапір.

Пасма верхніх зон зачіски мелірують (рис. 9.7 a) Відділяють дуже тонке пасмо волосся, яке просвічується на долоні (завтовшки 2-3 мм). За допомогою гребінця з «хвостиком» зигзагом вибирають з відчесаного волосся пасмо для мелірування (рис. 9.7 б).

О світлювальну фарбу наносять на фольгу. Волосся вкладають на фольгу (рис. 9.7 в). Пасма покривають фарбувальним розчином і загортають у фольгу. Далі виконують освітлення, дотримуючись основної технології.

Рис. 9.7. Виконання мелірування методом «вуалі»

9.9.6. Мелірування волосся, укладеного хвилями

Дуже простий і швидкий метод, який забезпечує природність і рухомість зачіски, надає їй ефекту вигорілого волосся.

Вологе волосся укладають у зачіску хвилями.

За допомогою клейкої стрічки закріплюють крони хвиль з обох боків (рис. 9.8). Волосся висушують без сильної вентиляції, щоб не порушити хвилі.

Освітлювальний розчин пензликом наносять на випуклі части­ни хвиль і на кінці волосся. Задають час витримки, потім змивають фарбу та знімають стрічки. Виконують нейтралізацію волосся.

Рис. 9.8. Закріплення хвиль для мелірування

9.9.7. Мелiрування за допомогою затискачiв

Пасма волосся пiд освiтлення на обранiй зонi вiддiляють хаотичними продiлами для посилення кiнцевого ефекту. Пасма фiксують затискачами, якi iзолюють одне вiд одного. Освiтлювач наносять на пасмо (рис. 9.9). Далi процес мелiрування здiйснюють у звичайнiй послiдовностi.

Рис. 9.9. Мелірування за допомогою затискачiв

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]