Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 9.doc
Скачиваний:
108
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
11.28 Mб
Скачать

9.14.1. Способи колорування волосся: сучасні техніки

Завдяки різноманітним сучасним методам і технікам можна підкреслити особливість креативних стрижок, виділити деякі нюанси зачіски.

Колорування із застосуванням зигзагоподібних проділів.

1 -й спосіб:

  1. Волосяний покрив голови розділяють зигзагом на двi зони (потиличну та лобно-тім'яну) від лівої задньої частини вушної раковини до правої або на рівні брів (рис. 9.17 а);

  2. Н а волосся потиличної зони наносять фарбу темнішого кольору від коренів на всю довжину пасма;

  3. Фольгу, яка за розміром відповідає довжині волосся, складають неглибокою гармошкою та підкладають під волосся нижче проділу, закріплюють затискачами. Окремі пасма розміщують у заглибинах фольги, наносять на них барвник (рис. 9.17 б);

4 . На волосся тім'яної зони наносять фарбувальну суміш, світлішу на тон, або висвітлюють пасма над лобом, застосовують проділи різної форми і в різних напрямках для надання колоруванню виразнішого вигляду (рис. 9.17 в)

5. Подальший процес фарбування проводять в основній послідовності.

Рис. 9.17. Колорування iз застосуванням

зигзагоподібного проділу (1-й спосiб)

2-й спосіб:

1. Зигзагоподібний проділ виконують на тім'яній зоні від середини чола до маківки (рис. 9.18 а);

2

а

. З кожної секції проділу послідовно відчісують пасма для фарбування в різні кольори — чим ширше пасмо, тим більший кольоровий контраст можна створити (рис. 9.18 б);

б

3. Під пасмо, якнайближче до коренів, підкладають фольгу. На пасмо наносять фарбувальну суміш, покривають його ще одним листком фольги, щоб ізолювати волосся від контакту з фарбою сусідніх пасом (рис. 9.18 в, г).

в

г

Рис. 9.18. Колорування методом «зигзаг» (2-й спосiб)

3-й спосіб:

1 . Зигзагоподібний проділ завширшки 3-5 см відчісують навкруг голови вздовж крайової лінії росту волосся (рис. 9.19 а). Відчесане пасмо розміщують на фольгу, наносять фарбувальну суміш, на один-два тони темнішу за волосся верхньої ділянки голови (рис. 9.19 б, в, г). Оброблене фарбою пасмо загортають у фольгу;

2. Фарбу основного кольору наносять на волосся верхньої ділянки (рис. 9.19 д).

Аналогічно можна виконати декілька проділів, паралельних першому, і застосувати інші відтінки.

Рис. 9.19. Фарбування волосся за зигзагоподібним проділом (3-й спосiб)

Радіальний метод колорування. Використання радіальних проділів дозволяє досягти незвичайного зорового ефекту та гри кольорів. Волосся тім'яної зони відділяють від потиличної та скро­невих (рис. 9.20 а). Потім волосся потиличної зони тонують обра­ним відтінком і закривають фольгою (рис. 9.20 б, в).

Починаючи від маківки, волосся тім'яної зони розділяють радіальними проділами на відстані 1,5-2 см один від одного. Волосся відділених пасом фарбують iз чергуванням кольорів (рис. 9.19 г).

Рис. 9.20. Колорування волосся радіальним методом

Метод «кíльця-равлики». Цим методом можна скористатися для тонування пасом волосся в 3-4 кольори і більше, якщо довжина волосся досягає плечей. Розташування кольорових пасом визна­чається за бажанням. Чергування кольорів може бути різним; у ре­зультаті за один сеанс отримують спектральне тонування волосся.

Кількість пензликів для роботи залежить від кількості кольорів застосованих препаратів. Волосся перед тонуванням поділяють на квадрати 2×2 або 3×3 см. Фарбою обробляють волосся спочатку на маківці та тім'ї, поступово спускаючись до нижніх квадратів. Вод­ночас чергують кольори фарби. Пасмо кожного квадрата обробля­ють на долоні фарбувальним розчином, злегка скручують у джгу­тик і викладають равликом на голові (рис. 9.21). Щоб волосся кра­ще утримувалося в кільцях-равликах, його закріплюють пластмасо­вими затискачами. Далі у виконанні цього методу дотримуються технології, як при звичайному фарбуванні.

Рис. 9.21. Фарбування методом «кільця-равлики»

Технiка колорування завитого волосся. Процес колорування за цiєю технiкою предбачає нанесення рiзних за тоном барвникiв вздовж пасом волосся: перше пасмо — бiля коренiв свiтлiше, до кiнцiв темнiше, друге — навпаки. Потiм вiддiляють тонкi пасма; накручують їх на палець i фiксують затискачами.

З авитки рiзних ярусiв розмiщуються один на одному, що посилює колiр на кiнцях пасом i створює ефект глибини кольору (рис. 9.22).

Рис. 9.22. Технiка колорування завитого волосся

Техніка «акварелі». При застосуванні техніки «акварелі» бага-томірна структура кольору створюється з різних відтінків, поступо­во переходить від тону до тону на різних пасмах волосся; або декілька тонів фарби наносяться вздовж пасма з плавним перехо­дом одного відтінку в інший.

Т ехніка «кольорової мозаїки». Ефект кольорової мозаїки досягається за допомогою трафаретів (рис. 9.23) і нагадує орнаменти стародавніх цивілізацій (рис. 9.24). Візерунки наносяться на різні шари волосся, чим створюється вра­ження глибокого внут­рішнього фарбування всього об'єму волосся, щоразу різного залежно від обраного варіанта укладання (рис. 9.25).

Рис. 9.23. Нанесення фарби за допомогою трафаретiв

Рис. 9.24. Елементи орнаменту в колоруваннi

Рис. 9.25. Колорування смугами

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]