Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комунікативний аспект СПІЛКУВАННЯ.docx
Скачиваний:
45
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
35.69 Кб
Скачать

3. Феномени міжособистісного впливу.

Поряд з існуванням бар'єрів комунікації та психологічноїзворотного зв'язку важливою особливістю міжособистісного спілкування є наявністьможливостей появи феноменів міжособистісного впливу, до якихвідносяться: навіювання, зараження, переконання. Навіювання розглядається якодна з найбільш складних феноменів. Особливість його проявляється в тому, щопроцес впливу на психічну сферу людини здійснюєтьсяза допомогою некритичного сприйняття інформації. Обов'язковою умовоюнавіювання виступає відсутність логічного аналізу та активного розумінняінформації, яка сприймається як абсолютно вірна без доказів.

Найчастіше навіювання здійснюється, якщо людина, перебуваючи в розслабленомустані, чує повідомлення від іншого. Той, хто передає інформацію,повинен бути повністю впевнений у правоті свого висловлювання, тільки тоді вінможе внушающе подіяти на реципієнта. Чим авторитетніше комунікатор,тим більшою мірою він здатний внушающе діяти на реципієнта.

Особливо це помітно в процесі виховання та навчання.

Навіювання може бути цілеспрямованим і не цілеспрямовано. Приненавмисним навіювання вплив здійснюється як би випадково, але нанасправді воно визначається досить стійкими і твердими поглядаминавіювального.

У процесі навіювання порушується неусвідомлювана психічнаактивність індивіда. Інформація повинна бути засвоєна в розслабленомустані спокою, втоми, перед сном, в гіпнотичному сні і так далі.

Відсутність осмислення і розуміння забезпечує сприйняття інформації,надходить через навіювання, як безумовну даність. Впевненість,систематичність, емоційна забарвленість навіювання зумовлюєспонукання людини, відчуття, уявлення, вчинки і емоційністани, які зберігаються досить довго і впливають набагато аспектів його життєдіяльності. Використовуючи закономірності навіювальноговпливу інформації, фахівці з організації реклами прагнуть впливати навибір споживача через імперативне, систематичне і позитивнеорієнтоване інформування про той чи інший товар, або послугу. При цьомуреклама вкрай рідко звертається до таких механізмів впливу як переконання.

Якщо навіювання орієнтовано на підсвідомий рівень психічнихпроцесів людини, то переконання пов'язано з цілком усвідомленими процесамирозуміння і сприйняття інформації. Переконують за допомогою логіки,доказів, демонстрації значень обговорюваних явищ. Щоб переконати,необхідно розкрити сенс явища в тому аспекті, який буде більш за всезначимий для суб'єкта взаємодії.

Психологічне зараження - особливий спосіб впливу, що описуютьзазвичай у зв'язку з психічним станом великих соціальних груп припаніці. Сутність психологічного зараження в тому, що емоційнийстан комунікатора несвідомо сприймається реципієнтом настількисильно, що його власне психічний стан стає тотожнимпсихічним станом комунікатора. Існують люди, здатніпсихологічно заражати оточуючих з великою легкістю. Вони доситьвисоко цінуються в певних професійних колах і видах діяльності,орієнтованих на сприйняття людей: у середовищі артистів, вчителів,телеведучих і так далі.

При звичайній міжособистісної комунікації ми можемо помітити поєднаннярізних видів впливу. Тим не менш, багато людей прагнуть впливати наспіврозмовника той чи інший спосіб, який можна позначити якдомінуючий. Домінування визначається провідним его-станом людини вданий момент. Переважання переконання здійснюється в его-стані

«Дорослий»; зараження - в его-стані «дитина»; навіювання - в его -стані «батько».

Специфіка міжособистісної комунікації визначається також і наявністюрізних каналів сприйняття і передачі інформації. Найбільш важливими середних є суб'єктивні канали сприйняття і передачі інформації. Людисприймають і відображають навколишній світ за допомогою своїх органів почуттів.

Виділяють аудіальний (домінує слух), візуальний (домінує зір)і кінестетичний (домінує відчуття) суб'єктивні канали сприйняття іпередачі інформації, які визначаються як модальності. У всякогонормальної людини функціонують всі три канали з перевагою однієїмодальності.

У процесі взаємодії провідну модальність можна визначити засловами, які найбільш часто вживає людина в мові; за характернимижестах ил руху очей. За окремими ознаками, що реалізується в міміці,позі, жестах, рух очей можна визначити, коли людина спирається навласний досвід, пов'язаний з відчуттями, коли на логіку, коли на те йінше. Міміка і жести асиметрично відображають міру включеності правогопівкулі, яка зберігає досвід, який спирається на відчуття, і лівогопівкулі, що відповідає за логічні побудови.

Цілком можливо, що в суб'єктів з різними домінуючимимодальностями часто виникає нерозуміння, оскільки їх сприйняття іінтерпретація одних і тих самих явищ можуть бути різні. Для поліпшеннявзаєморозуміння і вироблення загального змісту інформації, що передається міжсуб'єктами, які володіють різними модальностями, використовують наступніприйоми: приєднання, закріплення, ведення.

Приєднання здійснюється через імітацію, ототожнення свогоповедінки з поведінкою партнера - так зване дзеркальне поведінку.

При закріпленні суб'єкт наслідує міміці, жестах, голосу партнера,використовує характерні для нього ключові слова. Якщо комунікатор починаєвживати слова, пов'язані з провідною модальністю партнера, він входить вконтекст його сприйняття і розуміння, що, безумовно, сприяєвироблення загального змісту при взаємодії.

Ведення являє собою поступове перемикання партнера з йоговласної програми на пропоновану. Приєднання, закріплення і веденняможуть розглядатися не тільки як прийоми, що забезпечують передачу ірозуміння інформації, але також і як послідовні етапи встановленняконтакту.

Феномен впливу простору і часу на рівень і глибинукомунікативного процесу визначається в психології як хронотипів. Хронотипіввиникають зазвичай у ситуаціях, що характеризуються специфічним поєднаннямпросторово-часових координат. Наприклад, коли незнайомі перш за людиз якихось причин змушені бути разом протягом певногопроміжку часу на невеликій території. У таких умовах людина можепроявити себе в спілкуванні зовсім інакше, не так, як звичайно.

Умовами ефективної комунікації є: наявність адекватноїпсихологічної зворотного зв'язку; відсутність комунікативних бар'єрів;відповідність типу комунікативного впливу цілям та завданням спілкування;встановлення загальних рівнів передачі інформації; подолання спотвореньінформації, пов'язаних з дією хронотипів.