Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mетодичка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
213.5 Кб
Скачать

7. Оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути літературно та технічно грамотно вико­нана і відповідати певним вимогам оформлення. Вона мусить вклю­чати титульну сторінку, план роботи (зміст), виклад матеріалу згід­но із планом, заключну частину, список першоджерел, додатки.

Таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо виконуються відповідно до чинних стандартів.

Складні таблиці, які не вміщуються в тексті, а також інші допо­міжні матеріали включаються в додатки до роботи. При цьому в тек­сті на них робляться відповідні посилання.

На всі таблиці, схеми, рисунки, діаграми, графіки, що мусять ма­ти окрему наскрізну нумерацію, у тексті слід давати посилання. Наз­ви таблиць мають відображати основний зміст ілюстративного ма­теріалу, період часу, за який наводяться дані, а також одиниці виміру; в графіках і діаграмах зазначається масштаб.

Курсова робота має бути зброшурована у твердій обкладинці, написана чорнилом одного кольору (можливий будь-який, крім чер­воного), чітким почерком. На кожній сторінці слід залишати поля, на яких рецензент робитиме зауваження чи позначки. Всі сторінки слід пронумерувати — порядковий номер ставиться у правому верх­ньому куточку сторінки. Титульний лист оформляється згідно з встановленими вимогами.

У кінці роботи дається повний список використаних джерел. Його необхідно складати у певному порядку: спочатку наводяться за­конодавчі та нормативні акти (закони, укази тощо) з відповідних гос­подарських питань, статистичні довідники, загальна та спеціальна література за алфавітом.

На останній сторінці, після заключної частини, студент ставить свій підпис і дату виконання роботи.

Курсова робота виконується відповідно до цих методичних вка­зівок, інакше її не буде допущено до захисту.

Робота має бути виконана і подана на кафедру не пізніше зазна­ченої у навчальному плані дати.

Курсову роботу рецензує викладач кафедри «Економіка і підпри­ємництво». Якщо рецензія позитивна, студента повідомляють про до­пущення його роботи до захисту. Дату і час захисту встановлює ка­федра. Остаточно оцінюється робота після її захисту автором. Студентам дозволяється здавати екзамен з курсу «Економіка під­приємства» тільки після захисту курсової роботи та одержання від­повідної позитивної оцінки за неї. Курсова робота оцінюється за 5-бальною системою.

Для поглибленого вивчення окремих питань з курсу та виконан­ня курсових робіт студенти всіх форм навчання можуть скористати­ся банком спеціальної літератури, створеним на кафедрі економіки підприємств. Крім цього студенти користуються методичним посібником для виконання контрольних і індивідуальних завдань, де приведені формули розрахунків та приклади рішення задач.

8. Захист курсової роботи

Курсова робота виконується студентом у терміни, встановлені навчальним планом. Вона повинна бути написана і захищена до початку екзаменаційної сесії.

Виконана робота повинна бути прорецензована науковим керівником. У рецензії відзначаються позитивні сторони роботи і її недоліки, даються побажання і ради. Якщо робота не відповідає обраній темі, вона може бути повернута студентові їда доробку відповідно до зауважень рецензента. Після доробки робота знову дається на повторну рецензію.

Якщо робота відповідає запропонованим вимогам, то вона допускається до захисту з попередньою оцінкою.

При підготовці до захисту студент повинен звернути увагу на зауваження рецензента, продумати шляхи усунення наявних недоліків, вивчити додаткову літературу. Для захисту студент готує короткий усний виступ, у якому обґрунтовує актуальність обраної теми, шляхи проведення аналізу необхідних показників, отримані висновки і пропозиції по усуненню наявних недоліків.

У процесі захисту студент відповідає на поставлені комісією питання. При оцінці враховуються якість виконаної роботи, її науково-практичний рівень, ступінь самостійності у викладі матеріалу, логіка і стиль викладу, рецензія наукового керівника, виступ студента на захисті і відповіді на питання.

Остаточна оцінка на захисті може не збігатися з попередньою оцінкою, з огляду на рівень підготовки студента до захисту, його виступ і відповіді на питання на захисті. При позитивній оцінці курсової роботи студент допускається до екзамену з економічного анашу При незадовільній - студент зобов'язаний повторно написати курсову роботу і захистити її на позитивну оцінку, після чого він допускається до іспиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]