Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція про порядок виконання покарань.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
29.92 Кб
Скачать

9. Порядок та підстави зняття з обліку осіб, засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю

9.1. Виконання покарання припиняється, і засуджена особа знімається з обліку у зв’язку з /із/:

9.1.1. Відбуттям строку покарання.

9.1.2. Скасуванням вироку - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду.

9.1.3. Амністією чи помилуванням - за наявності відповідної постанови /ухвали/ суду чи розпорядження Управління з питань помилування Адміністрації Президента України про виконання Указу Президента України про помилування.

9.1.4. Засудженням за учинення нового злочину - за наявності вироку суду, що набрав законної сили.

9.1.5. Смертю засудженої особи - за наявності відповідної довідки з органу реєстрації актів цивільного стану.

9.1.6. Зміною засудженою особою постійного місця проживання - за наявності підтвердження про отримання особової справи підрозділом інспекції за новим місцем проживання.

9.2. Зняття засудженої особи з обліку після відбуття покарання здійснюється за рапортом працівника інспекції, затвердженим начальником підрозділу інспекції.

9.3. Зняття засудженої особи з обліку з інших підстав здійснюється у день надходження відповідних документів до інспекції.

9.4. Про дату та підстави зняття засудженої особи з обліку робляться відповідні записи в журналі обліку засуджених осіб та на першій сторінці обкладинки особової справи.

9.5. У десятиденний термін після зняття з обліку особи, яка підлягає призову на строкову військову службу, у відповідний військкомат направляється повідомлення /додаток 20 до цієї Інструкції/.

У такий самий термін про зняття з обліку засудженої особи направляється повідомлення до відділу /відділення/ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб /державної автомобільної інспекції.../.

 

10. Строки та умови зберігання документації

10.1. Установлюються такі строки зберігання документів стосовно осіб, які перебували на обліку в інспекції:

10.1.1. Три роки - особові справи засуджених осіб, яких було знято з обліку.

10.1.2. П’ять років - журнали обліку осіб, засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

10.1.3. Три роки - звіти про чисельність засуджених осіб, які перебували на обліку, та справи з листування щодо питань виконання судових рішень.

10.2. Обчислення строків зберігання документів, указаних у пунктах 9.1.1, 9.1.2 та 9.1.3 цього розділу Інструкції, проводиться з 1 січня року, наступного за роком закінчення провадження матеріалів.

10.3. Особові справи засуджених осіб, яких було знято з обліку, зберігаються у пачках за місяцями і роками зняття з обліку.

10.4. Після закінчення строків зберігання усі вищезазначені документи підлягають знищенню у порядку, визначеному законодавством.