Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GSM 11 10 12.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
161.11 Кб
Скачать

Системи на базі інфрачервоних каналів

Системи на базі інфрачервоних каналів відрізняються невеликою вартістю приймачів та передавачів (від 1.5 до 4.5 дол. США), високими швидкостями передавання. Однак інфрачервоні канали працюють тільки в умовах прямої видимості. Асоціація Infrared Data Communications розробила стандарт передавання інфрачервоним каналом зі швидкістю 115.2 Кбіт/с.

Радіорелейний зв'язок

Радіорелейні станції (РРС) використовують для передавання аналогового сигналу в телебаченні та цифрового в послідовному коді за стандартом ITU G.703 в телефонії. Канал G.703 має перепускну здатність 2 Мбіт/с. Його можна використати, наприклад, для сполучення сегментів Ethernet. Сучасні цифрові РРС мають смугу перепускання 2-34 Мбіт/с. Тому часто її розділяють на декілька каналів. Максимальна відстань для зв'язку РРС — 60-80 км. Для наземних РРС використовують частотні діапазони 1, 5, 7, 15 ,23, 34 ГГц. Взаємодії маршрутизатора та РРС осягають за допомогою конвертера V.35/G.703.

Див. Також

  • Wi-Fi

  • WiMAX

Хот-спот (від англ. hot spot — «гаряча пляма», у вільному перекладі «жваве місце») — ділянка місцевості (наприклад, аеровокзал, готель, приміщення офісу, кафе, кампусу, станція метро), де за допомогою портативного пристрою (ноутбука або КПК), що працює по бездротовому протоколу радіодоступу Wi-Fi, можна дістати доступ до інтернету (рідше — до корпоративного інтранету). Так, багато кафе роблять безкоштовні хотспоти для залучення відвідувачів і як додатковий сервіс.

Хот-спот (англ. Wireless Access Point) — центральний пристрій бездротової мережі, що використовується для організації з'єднання між бездротовими клієнтами, а також для з'єднання дротового і бездротового сегментів, виконуючи функції моста між ними. Точки доступу відрізняються по таких основних параметрах як виконання (зовнішнє або внутрішнє), підтримуваних протоколів (наприклад 802.11b або 802.11a), функціональності.

42

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]