Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_vlasnosti.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
71.89 Кб
Скачать

#2. Об’єкти права власності іноземців в Україні

Які суб'єкти права можуть здійснювати відносини щодо володіння, користування й розпорядження майном? - Здійснювати відносини щодо володіння, користування та розпорядження власністю, незалежно від її форм, можуть не тільки народ України, громадяни, юридичні особи України та держава Україна, але й інші держави, їх юридичні особи, СП, міжнародні організації, громадяни іноземних держав та особи без громадянства. Майно може належати на праві спільної (часткової або сумісної) власності цих суб'єктів права. Законодавством України допускається об'єднання майна, що є власністю громадян, юридичних осіб та/чи держави й створення на цих засадах змішаних форм власності, в т. ч. власності спільних підприємств за участю громадян і юридичних осіб інших держав (ст. З Закону України «Про власність»).

Яке майно можуть мати СП на території України? — Спільні підприємства за участю іноземних громадян, осіб без громадянства, які мають постійне місце проживання у іноземній державі, та іноземних юридичних осіб можуть мати на території України у власності майно, необхідне для здійснення діяльності, визначеної установчими документами, якщо інше не передбачене законодавчими актами України.

Яке майно можуть мати міжнародні організації та юридичні особи іноземних держав на території України? - Міжнародні організації та юридичні особи іноземних держав вправі мати на території України у власності будинки, споруди, інше майно соціально-культурного та виробничого призначення. Вказане положення знаходить своє відображення й у численних міжнародних договорах про торговельні відносини, науково-технічну співпрацю тощо. Так, згідно з п. З ст. 5 Угоди про торговельні відносини між Україною та США від 6 травня 1992 p., кожна з держав дозволить комерційним представництвам іншої держави ввозити на свою територію і використовувати відповідно до звичайної комерційної практики конторське та інше обладнання, таке як друкарські машинки, фотокопіювальні апарати, комп'ютери й телефакси у зв'язку із здійсненням їхньої діяльності.

Яке майно можуть мати іноземні держави на території України? - Іноземні держави можуть мати на території України у власності майно, необхідне для здійснення дипломатичних, консульських та інших міжнародних відносин у випадку й порядку, встановленому міжнародними договорами та законодавчими актами України. Відповідно до міжнародних договорів за участю України на її території можуть розміщуватися й використовуватися об'єкти власності іноземних держав.

Законодавством якої держави регулюється правовий режим майна іноземних держав та юридичних осіб, СП і міжнародних організацій, що знаходиться на території України? - Правовий режим майна, що є об'єктом права власності іноземних держав та юридичних осіб, СП та міжнародних організацій визначається законодавчими актами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами.

Як регулюється правовий статус об'єктів, що є спільними для кількох держав? - Окремі майнові об'єкти можуть бути спільними для кількох держав. Мова йде, зокрема, про природні об'єкти. Режим використання спільних природних об'єктів, розташованих на території України та суміжних держав, визначається міжнародними договорами, ратифікованими Україною. Так, у серпні 1998 р. в Галаці (Румунія) було ухвалено Угоду про формування єврорегіону «Нижній Дунай». До нього увійшли: від української сторони - Одеська область, від молдовської - райони Качул, Кантемир, Вулканешти, Тульча. Відповідно до національного законодавства і міжнародних актів сторони зобов'язалися підтримувати місцеві ініціативи, зокрема стосовно екології, захисту довкілля. У Румунії схвально сприйняли й Указ Президента України про створення Дунайського біосф ерно-го заповідника. Ця єдина заповідна зона Румунії та України у низов'ї буде зареєстрована ЮНЕСКО.

Чи дозволяє законодавство України іноземцям мати у власності майно в Україні? - Стосовно громадян іноземних держав та осіб без громадянства Законом України «Про власність» встановлено, що вони користуються правами та мають обов'язки стосовно належного їм на території України майна нарівні з громадянами України, якщо ін-ше не передбачено законодавством нашої держави (ч. 2 ст. 11). Тобто на іноземців в питаннях права власності поширюється національний режим. Зазначене випливає з вимог Закону України «Про власність», де вказується, що суб'єктами права на приватну власність крім громадян України можуть бути також іноземні громадяни й особи без громадянства (ст. 11). У Законі України «Про правовий статус іноземців» також зазначається, що іноземці можуть відповідно до законодавства України мати у власності будь-яке майно, успадковувати та заповідати його, зокрема, іноземці мають право власності на житло відповідно до законодавства України (ст. 12, 13).

Набувати майно у власність іноземці можуть, зокрема, шляхом приватизації. Проте іноземці не мають права отримати частку державного майна за приватизаційні папери. Іноді іноземні особи можуть бути власниками майна (чи майнових прав), якщо це дозволяється не тільки національним законодавством України, але й визначається у договірному чи іншому порядку. Так, відповідно до п. 6 постанови Верховної Ради України «Про порядок введення в дію Закону України «Про страхування» від 7 березня 1996 р.1 іноземний страховик може купляти страхові поліси у страхо-виків-резидентів України, які здійснюють посередницьку діяльність на території України, з обов'язкових видів страхування, але лише у випадку, якщо вони передбачені законодавством інших держав, до моменту приєднання до міжнародних угод стосовно визнання полісів страховиків України та території цих держав.

Які об'єкти в Україні не можуть бути у власності іноземних суб'єктів права? - Деякі об'єкти в Україні не можуть бути у власності іноземних громадян та осіб без громадянства. Це випливає із змісту законодавства України чи безпосередньо встановлюється його нормами. Так, ст. 9 Закону України «Про власність» зазначає, що виключно народу України на праві власності належать: земля, її надра, повітряний та водний простір, інші природні ресурси її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони. У цьому Законі вказано, що іноземним громадянам й особам без громадянства земельні ділянки у власність не передаються (ч. З ст. 11). Інші нормативно-правові акти також містять це положення, наприклад, ст. 6 Земельного кодексу України.1 Закон України «Про режим іноземного інвестування» від 19 березня 1996 p., дозволяючи іноземним інвесторам придбання прямо не забороненого законами України нерухомого чи рухомого майна, в т. ч. будинки, квартири, приміщення, обладнання, транспортні засоби та інші об'єкти власності шляхом прямого одержання майна та майнових комплексів або у формі акцій, облігацій та інших цінних паперів, виключає з цього переліку земельні ділянки (п. З ст. 4). Відповідно до Кодексу України «Про надра» не передаються у власність іноземним суб'єктам права й надра України.

До об'єктів, які не можуть перебувати у власності громадян, громадських об'єднань, міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України належать такі, що затверджені постановою Верховної Ради України «Про право власності на окремі види майна» від 17 червня 1992 р.2 Так, у власності зазначених суб'єктів права не можуть бути:

1)зброя, боєприпаси (крім мисливської і пневматичної зброї, зазначеної у Додатку № 2 до вказаної постанови, а також спортивної зброї та боєприпасів до них, що набува-ються громадськими об'єднаннями з дозволу органів внутрішніх справ), бойова і спеціальна військова техніка, ракетно-космічні комплекси;

2) вибухові речовини й засоби вибуху; всі види ракетного палива, а також спеціальні матеріали та обладнання для його виробництва;

3) бойові отруйні речовини;

4) наркотичні, психотропні, сильнодіючі отруйні лікарські засоби (за винятком отримуваних громадянами за призначенням лікаря);

5) протиградові установки;

6) державні еталони одиниць фізичних величин;

7) спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації (ці засоби не можуть також перебувати у власності юридичних осіб недержавних форм власності);

8) електрошокові пристрої та спеціальні засоби, що застосовуються правоохоронними органами, крім газових пістолетів і револьверів та патронів до них, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії. Цією ж постановою затверджено Спеціальний порядок набуття права власності на окремі види майна (Додаток № 2) зазначеними суб'єктами правовідносин.

На виконання Розпорядження Президента України «Про спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії» від 19 лютого 1993 p., постановою Кабінету Міністрів України 7 вересня 1993 р. затверджено «Положення про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії».1 Ці нормативно-правові акти також визначають статус суб'єктів права стосовно зазначених видів майна.

Перелік об'єктів, які не можуть перебувати у власності іноземних громадян, осіб без громадянства й інших іноземних суб'єктів викладені в законодавстві України про приватизацію майна державних підприємств.

Чи може в Україні земля надаватися іноземним суб'єктам права у користування? — Законодавством України встановлено, що земля може надаватися іноземним суб'єктам права у користування. Так, у постійне користування (без заздалегідь установленого строку) земля надається Радами народних депутатів із земель, що перебувають у державній власності, спільним підприємствам, міжнародним об'єднанням і організаціям за участю українських та іноземних юридичних і фізичних осіб, підприємствам, що повністю належать іноземним інвесторам.

Відповідно до Закону України «Про оренду землі» від 6 жовтня 1998 р. орендарями землі в Україні, тобто суб'єктами строкового, платного володіння і користування земельною ділянкою, необхідною для здійснення підприємницької та іншої діяльності, можуть бути міжнародні об'єднання та організації, іноземні держави, іноземні юридичні та фізичні особи, особи без громадянства.2 Орендарі набувають права на оренду земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Законом України «Про оренду землі» та іншими законами України. Зазначені особи укладають договір оренди землі. Його строк не повинен перевищувати п'ятдесяти років. Істотні умови договору визначені в Законі «Про оренду землі». У зазначених нормативно-правових актах врегульовані питання, пов'язані з порядком та умовами укладення договору оренди землі, його дією, орендною платою, правами та обов'язками орендаторів й орендарів, захистом їх прав. Договори про оренду землі реєструються відповідно до Порядку державної реєстрації договорів оренди землі, затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 25 грудня 1998 р.1

У яких державах дозволяється виключне користування землею іноземними суб'єктами права? - Виключне користування землею іноземним суб'єктам дозволяється в більшості країн СНД (Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан, Україна та ін.). Водночас законодавство Естонії передбачає можливість володіння землею іноземними суб'єктами права.

Чи можуть іноземні суб'єкти права бути користувачами надр в Україні? - Надра можуть надаватися у постійне чи тимчасове користування з певною метою, наприклад, для геологічного вивчення, в т. ч. для дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення; видобування корисних копалин; ін. Правовою підставою користування надрами є ліцензія, видана на підставі контракту, підписаного належним чином. Надра надаються, зокрема, для геологічного вивчення, дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин, будівництва й експлуатації підземних споруд, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, у т. ч. споруд для підземного зберігання нафти, газу та інших речовин і матеріалів.

У користування можуть надаватися окремі ділянки надр, зокрема континентального шельфу і виключної (морської) економічної зони України, родовища корисних копалин або їх частини як загальнодержавного, так і місцевого значення, включаючи техногенні родовища. Порядок надання частини надр користувачам на території України визначається «Положенням про порядок надання гірничих відводів», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995р.2

На яких засадах регулюється питання надання іноземцям права на користування природними ресурсами?- Загалом питання, пов'язані з наданням природних ресурсів у користування, є компетенцією приймаючої сторони. Це випливає з Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 14 грудня 1962 р. «Про постійний суверенітет над національними природними багатствами», де закріплено право народів вільно розпоряджатися своїми природними багатствами у відповідності з національними інтересами. На цих засадах грунтується й законодавча практика України, наприклад, Закон України «Про виключну (морську) економічну зону» від 16 травня 1995 р. Оскільки користування природними ресурсами тісно пов'язане з концесіями, то компетенція України як приймаючої сторони визначається й «Положенням про Комісію з питань акціонуван-ня стратегічно важливих промислових підприємств», затвердженим Указом Президента України від 16 липня 1996 р. Відповідно до його норм зазначена Комісія займається питаннями надання іноземним інвесторам прав на розробку й освоєння відновлюваних та невідновлюваних природних ресурсів під час укладення в установленому порядку концесійних договорів.

Відповідно до Указу Президента України від 4 липня 1998 р. «Про концесію на будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги Львів-Краковець» та постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо виконання Указу Президента України від 4 липня 1998 р. № 739» від 12 жовтня 1998 р. концесіонер повинен дотримувати правил охорони рослинного та тваринного світу, атмосферного повітря у процесі концесійної діяльності.

Чи можуть іноземці бути вкладниками в установах Ощадбанку України? - Іноземці можуть мати вклади в установах Ощадбанку України. Відповідно до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» від 21 листопада 1996 р.3 (з наступними змінами) іноземні громадяни та особи без громадянства мають право на компенсацію грошових заощаджень, поміщених в установах Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху до 2 січня 1992 р. Але відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок обігу сертифікатів, отриманих громадянами України як компенсація втрат від здійснення грошових заощаджень в установах Ощадного банку України та колишнього Держстраху» від 7 лютого 1996 р.1 вони не мають права на сертифікат, який видається на суму індексації вкладів чи знецінення коштів в установах колишнього Держстраху та який може бути використаний для приватизації державного майна. Зазначений Закон України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» не вирішує питання про право іноземців на компенсаційні сертифікати, що могли б бути використані для приватизації державного майна.

Чи завжди іноземці можуть здійснювати право власності на майно, належне їм в Україні, без обмежень? -Певне майно може використовуватися іноземцями тільки на території України. Його вивезення за межі митної території нашої держави заборонене. Наприклад, постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. затверджено «Перелік предметів промислового призначення, що застосовуються у виробничій сфері, вивезення (пересилання) яких громадянами України, іноземцями та особами без громадянства за межі митної території України забороняється».2

Який правовий режим майна, необхідного іноземним суб'єктам права для виконання контрактних зобов'язань? - Майно, необхідне для виконання контрактів іноземними юридичними особами та громадянами, надається їм на умовах, передбачених законодавством України. Передача третім особам державного майна, яке надається у користування відповідно до контракту іноземним юридичним особам та громадянам, не допускається. Після закінчення терміну дії контракту майно (у т. ч. нерухоме) придбане (споруджене, створене) за рахунок іноземної юридичної особи (громадянина) залишається у її (його) власності, якщо інше не передбачене контрактом.

Яка форма договору, що закріплює користування іноземцями майном в Україні найбільш поширена? -Користування майном може оформлятися договором майнового найму (оренди). Іноземні суб'єкти права можуть бути орендарями приватного, колективного й державного майна. Це передбачає, зокрема, Закон України «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про оренду майна державних підприємств та організацій» від 14 березня 1995 р.3, де вказано, що орендарями можуть бути фізичні та юридичні особи іноземних держав, міжнародні організації. Особливості такої оренди визначаються законодавством України (ст. 6).

Чи можуть мати суб'єкти права України майно у власності за кордоном? - Громадяни, юридичні особи України мають право володіти, користуватися та розпоряджатися майном, що належить їм та знаходиться за кордоном у повному обсязі й у відповідності з вимогами місцевого законодавства. Так, відповідно до ст. 5 Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» від 19 лютого 1993 р. громадяни України - резиденти можуть відкривати рахунки в іноземній валюті під час їх перебування за кордоном. Індивідуальної ліцензії Національного банку України в такому випадку не потрібно.

Чи можуть іноземні суб'єкти права присвоювати плоди у разі користування майном? - В Україні, як і в інших державах, допускається користування майном з присвоєнням користувачем плодів.