Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 3 туристи.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
110.08 Кб
Скачать

3.2 Зміст програми

1. Загальна управлінська характеристика підприємства

    1. Вивчити господарсько-правову характеристику підприємства. Тип підприємства, підпорядкованість, види діяльності, звітність. Перелічити та охарактеризувати основні законодавчі акти, які регламентують діяльність підприємства.

    2. Визначити зовнішню і внутрішню організаційну структуру підприємства, характеристику технологічних підрозділів: функції підрозділів, організація технологічних процесів і характеристика виробничих фондів.

    3. Вивчити внутрішнє маркетингове середовище підприємства; наявність і функції служби маркетингу на підприємстві; фінансово-економічний стан підприємства за підсумками роботи у третьому кварталі поточного року. Додати облікові матеріали за даними бухгалтерського обліку (форма №2). Зробити аналіз і висновки господарчого стану підприємства.

    4. Визначити маркетингову характеристику району діяльності підприємства в межах населеного пункту: транспортна інфраструктура, демографія району, наявність та характер підприємств та організацій, соціальна характеристика населення, наявність аналогічних підприємств. Перелічити та охарактеризувати основні фактори мікро- та макросередовища, в якому функціонує підприємство.

2. Організація системи управління на підприємстві-базі практики

2.1. Вивчити організаційну структуру управління персоналом підприємства, надати її схему; функції підрозділів у загальній схемі управління підприємством; характеристику функцій управління трудовими ресурсами на підприємстві; службу управління персоналом, роль відділу кадрів (менеджер по кадрам – посадові обов’язки); планування, контроль та облік персоналу на підприємстві; стан персоналу і внутрішнє середовище підприємства; організацію навчання та підвищення стимулювання персоналу на підприємстві; планування кар`єри персоналу.

2.2. Вивчити організацію системи управління процесом обслуговування або процесом надання послуг; оперативний контроль і планування на підприємстві; функції керівництва, роль менеджерів у відділах.

2.3. Вивчити організацію управління системою ФОСТІС; функції управління: планування, організацію, контроль та облік; договірні взаємовідносини з постачальниками товарів. Проаналізувати організацію взаємовідносин з транспортними організаціями.

2.4. Вивчити організацію управління матеріальними ресурсами та основними фондами, склад і структуру основних фондів підприємства; амортизацію, залишкову вартість та стан фондів; організацію профілактичного та поточного ремонтів; відновлення та зміну встаткування, інноваційну політику на підприємстві.

2.5. Вивчити організацію управління попитом, реалізацією та обслуговуванням споживачів. Вивчити та дати оцінку асортиментній політиці підприємства, охарактеризувати ціноутворюючі фактори, зважаючи на чинне підприємство. Вивчити та описати засоби стимулювання продажу туристичних товарів, послуг, які надаються на підприємстві. Внести пропозиції щодо покращення цієї роботи. Вивчити організацію рекламної роботи: охарактеризувати типи та носії реклами, що використовуються на підприємстві; проаналізувати роботу з побудови іміджу підприємства. Характеристика процесу управління обслуговування на підприємстві: асортимент послуг, повнота та завершеність обслуговування, оперативність, готовність та комплексність обслуговування. Культура та естетика обслуговування: інтер’єр приміщення, етика спілкування персоналу з клієнтом, санітарно-гігієнічні умови обслуговування. Маркетингові дослідження і вивчення попиту на підприємстві. Організація презентацій, виставок-продажу та конференцій споживачів.