Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Програмування.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
742.91 Кб
Скачать

2.7.3. Варіанти завдань лабораторної роботи

  1. Побудувати список, елементами якого є слова тексту. Визначити, чи є симетричним цей текст.

  2. Дана послідовність різних натуральних чисел. Побудувати список, елементами якого є натуральні числа. Кінець списку - число 0. Надрукувати в зворотному порядку усі числа між найбільшим та найменшим числами цієї послідовності.

  3. Задана послідовність слів із латинських літер, між словами є пропуски, після останнього слова крапка. Надрукувати слова за алфавітом, для кожного із слів визначити число його входжень в цю послідовність.

  4. Заданий список, елементами якого є натуральні числа. Необхідно вставити на початок цього списку новий елемент, що введений з терміналу, та вилучити із списку останній елемент. Надрукувати початковий та створений списки.

  5. Заданий список, елементами якого є різні символи. Необхідно в кінець цього списку вставити новий елемент, що введений з терміналу, вилучити перший елемент. Надрукувати початковий та змінений списки.

  6. Заданий текст. Необхідно побудувати список слів, що є в тексті. Визначити, скільки разів зустрічається кожне слово в тексті.

  7. Задана послідовність слів. Необхідно побудувати список, в якому кожне наступне слово починається на літеру, що завершує попереднє слово. Якщо такий зв'язок слів зробити неможливо, то побудувати список, в якому слова розташовані за алфавітом.

  8. Задана послідовність цілих чисел. Побудувати список, в якому числа впорядковані в порядку зростання. Надрукувати впорядкований список. Вилучити із списку всі від'ємні елементи та надрукувати їх.

  9. Задані дві послідовності цілих і дійсних чисел. Побудувати список, в якому числа послідовностей чергуються. Якщо останній елемент списку є ціле число, то перенести його на початок списку.

  10. Заданий текст, що має декілька рядків. Побудувати стек, елементами якого є літери. Надрукувати текст, в якому літери кожного рядка містяться в зворотному порядку.

  11. Текстовий файл має текст із однаковою кількістю дужок, що відкриваються та закриваються. Побудувати чергу або стек, елементами якого є літери або частини тексту, що знаходяться між парою дужок. Надрукувати номери позицій в тексті кожної пари дужок, що відкриваються та закриваються. наприклад: 8 10:12 16; і т.д.

  12. Задане натуральне число n, дійсні числа ,…,Xn Визначити:

а) Х1Хn2Хn-1+…+ХnХ1; б) (Х1 – Хn)(Х2 – Хn-1)...(Хn - Х1). Використати список.

  1. Текстовий файл має вираз, що записаний в звичайній формі (інфіксній). Перекласти вираз із звичайної форми запису в постфіксну і записати її в текстовий файл. Використати стек. Інфіксна форма виразу: а-в, а*в . Постфіксна форма: ав-, ав*.

  2. Побудувати список, елементами якого є слова тексту. Слова відокремлюються одне від одного комами, після останнього слова -крапка. Надрукувати всі слова заданої довжини.

  3. Побудувати однозв'язний список, в якому кожен елемент містить поле зв'язку із попереднім або наступним елементом списку. Визначити число вузлів списку. Знайти вузол із заданим значенням та надрукувати його порядковий номер.

  4. Задане натуральне число п, дійсні числа х,...х„(п:>=2). Отримати послідовність Х1ХnХ2Хn-1…ХnХ1; .Використати список .

  5. Побудувати двозв'язний список, в якому кожний елемент містить поле зв'язку як із попереднім, так і з наступним елементами. Ввести з терміналу елемент списку та вставити його перед К-м елементом. Поділити список на дві частини, зробивши введений елемент останнім в одному списку і першим в другому. Надрукувати результати поділу списку.

  6. Побудувати однозв'язний циклічний список, в якому останній елемент має поле зв'язку з першим елементом. Вилучити із списку вузол, номер якого введений з терміналу. Надрукувати вхідний та вихідний списки.

  7. Задане натуральне число n, дійсні числа Х1…Хn (n>2). Отримати послідовність Х1 - Хn2 ­- Хn…Хn-1 – Хn.

  8. Створити список з чисел, що вводяться з клавіатури. Вилучити із списку парні числа , підрахувати їх кількість, занести їх до стека.

  9. Задана послідовність цілих чисел. Побудувати список, в якому числа впорядковані в порядку зменшення. Надрукувати впорядкований список. Вилучити із списку всі додатні елементи та надрукувати їх.

  10. Заданий список, елементами якого є натуральні числа. Необхідно вставити замість вказаного з клавіатури елемента списку новий елемент, що введений з терміналу, та вилучити останній елемент. Надрукувати початковий та отриманий списки.

  11. Задана послідовність різних натуральних чисел. Побудувати список, елементами якого є натуральні числа. Кінець списку - число О. Надрукувати в зворотному порядку числа цієї послідовності, пропускаючи кратні 5.

  12. Побудувати список, елементами якого є слова тексту. Слова в тексті відокремлюються одне від одного пробілами, після останнього слова крапка. Надрукувати всі слова, що починаються та закінчуються заданими користувачем літерами.

  13. Побудувати список, елементами якого є натуральні числа. Визначити, чи є симетричним цей список.

  14. Заданий текст. Необхідно побудувати список слів, що є в цьому тексті. Визначити, скільки разів зустрічається кожне слово в тексті, найдовше та найкоротше слова та їх порядкові номери.

  15. Створити кільцевий список, елементами якого є числа. Послідовно вилучати кожне третє число. Підрахувати кількість вилучених чисел. Вивести початковий список та елементи, що вилучаються.