Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Програмування.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
742.91 Кб
Скачать

2.6.3. Варіанти завдань лабораторної роботи

    1. Задана множина літер латинського алфавіту. Перевірити наявність в цій множині усіх літер від 'А' до 'Z'. Символи вводити з клавіатури. Вивести відповідь: "абетка повна", або " абетка неповна ". Доповнити початкову множину множиною '0'..'9'. Результат надрукувати.

    2. Заданий рядок символів. Вивести на друк усі символи, що не є цифрами або літерами, підрахувати їх кількість.

    3. Задана послідовність із 100 чисел від 1 до 150. Визначити, скільки чисел починаються з 1 або з 2 в десятковій формі.

  1. Заданий текст латинських літер. Вивести на друк ті літери, що зустрічаються в тексті не менше двох разів.

  2. Заданий текст, що містить літери латинського алфавіту і цифри. Вивести голосні, приголосні та цифри, підрахувати кількість елементів в кожній підмножині.

  3. Заданий рядок слів із російських літер. Слова розділені комами, в кінці крапка. Надрукувати усі глухі та дзвінкі приголосні, що входять в кожне непарне слово.

  4. Із діапазону цілих чисел 1..256 вибрати усі прості числа і вивести на друк.

  5. Заданий текст із латинських літер, в кінці – крапка. Вивести на друк усі літери, які входять до тексту один раз.

  6. Задана послідовність слів, розділених пропусками. Знайти кількість голосних в найдовшому слові.

  7. Задані n натуральних чисел. Для кожного введеного числа надрукувати в порядку зростання усі цифри, що не входять в десятковий запис цього числа. Наприклад, для числа 16 відповідь:

2,3,4,5,7,8,9,0.

  1. Заданий текст, кінець якого крапка. Вивести за алфавітом усі голосні, що входять в цей текст і кількість повторень кожної літери.

  2. У порядку зростання надрукувати усі цілі числа із діапазону 1..256, які можна подати в вигляді sqr(n)+sqr(m), де m,n>=0 - цілі числа.

  3. Задана послідовність слів українською мовою. Слова розділені комами, після останнього слова - крапка. Отримати усі приголосні, що входять тільки в одне слово, і усі голосні, які входять більше, ніж в одне слово.

  4. Заданий рядок символів. Визначити кількість символів, що не є буквами або цифрами, і вивести їх на друк.

  5. Заданий текст, кінець якого позначений крапкою. Надрукувати за алфавітом усі українські голосні, що входять до тексту.

  6. Заданий текст. Вивести на друк літери, що зустрічаються в тексті більше двох разів.

  7. Заданий текст, в якому усі українські символи замінити на латинські. Латинські символи - не змінювати. Надрукувати перетворений текст.

  8. Заданий текст із цифр і латинських літер. Підрахувати кількість цифр і літер і вивести їх на друк окремими множинами.

  9. У порядку спадання надрукувати усі цілі числа із діапазону 1..100, які можна подати в вигляді п2-2k2, де n, к - цілі числа.

  10. Заданий рядок символів. Перетворити усі російські літери на латинські і навпаки відповідно до їх місцезнаходження на клавіатурі.

  11. Визначити кількість різних цифр, що містяться в десятковому записі натурального числа. Вивести на друк отриманий результат для масиву цілих чисел.

  12. Заданий текст із латинських літер, кінець якого позначений крапкою. Вивести на друк перші входження букв до тексту, зберігаючи їх взаємний порядок.

  13. Заданий текст, що містить слова латинським і українським алфавітом. Визначити кількість слів, що записані різними мовами. Створити дві множини, що містять літери, які повторюються найчастіше.

  14. Задані 100 цілих чисел від 1 до 150. Визначити, скільки серед них є чисел Фібоначі (Un = Un., + Un.; ) і вивести їх на друк.

  15. Задані цілі числа від 1 до 100. Надрукувати в порядку зростання усі цілі числа, що можна подати в вигляді 7ij+j+3, де i,j-цілі числа .

  16. Задані 50 цілих чисел від 1 до 100. Визначити, скільки серед цих чисел факторіалів числа.

  17. Задані 50 цілих чисел від 1 до 100. Визначити кількість чисел, що є кратними 5. Надрукувати вхідну та одержану послідовність чисел.

  18. Заданий текст українською мовою. Визначити, скільки в тексті голосних і скільки шиплячих приголосних.