Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
660.99 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Операційний менеджмент

Методичні вказівки

до практичних занять

для студентів напряму підготовки 6.030601 „Менеджмент”

денної та заочної форм навчання

РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧИЙ ВІДДІЛ

ЛУЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Луцьк 2012

УДК 658.8(07)

ББК 65.050 Я7

К 56

Операційний менеджмент. Методичні вказівки до практичних занять для студентів напряму підготовки 6.030601 „Менеджмент” денної та заочної форм навчання / О.В. Ковальчук. – Луцьк,: ЛНТУ, 2012.– 24 с.

Укладач: Ковальчук О.В., к.е.н., доцент

Рецензент: Морохова В.О., к.е.н., професор

Відповідальний

за випуск: Морохова В.О., к.е.н., професор

Затверджено науково-методичною радою

Луцького національного технічного університету,

протокол № 6 від 21 лютого 2012 р.

Розглянуто і схвалено на засіданні ради факультету бізнесу

Луцького національного технічного університету,

протокол № 6 від 13 січня 2012 р.

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту та маркетингу

Луцького національного технічного університету,

протокол № 6 від 16 грудня 2011 р.

© О.В.Ковальчук, 2012

Передмова

Метою викладання дисципліни "Операційний менеджмент" є формування у студентів систематизованого комплексу знань про операційні системи, принципи організації, функціонування та розвитку таких систем, методичних основ управління виробництвом і на їх основі практичних навичок ефективного управління виробництвом.

Предметом вивчення є закономірності планування, розроблення та ефективного використання операційної системи організації.

Основними завданнями є такі: вивчення загальних положень, принципів та методів організації операційних процесів, ознайомлення з засадами наукової організації операційної системи, оволодіння методами планування і організації процесів створення та освоєння нової техніки та нових технологій, формування практичних навичок з питань раціональної організації та розвитку виробництва та сфери послуг.

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні:

знати: цілі та завдання, що вирішуються в процесі функціонування операційної системи та її підсистем; методи планування та організації створення нової техніки, проведення наукових досліджень, технічної підготовки виробництва; основні принципи організації виробничого процесу; особливості технологій, що базуються на використанні потокового та автоматизованого виробництв; основні системи обслуговування виробництва; методи наукової організації праці та робочих місць;

уміти: адаптувати всі види менеджменту – стратегічного і оперативного, постачальницького і збутового, операційної інфраструктури, управління персоналом; виконувати необхідні розрахунки за допомогою основних показників виробничого процесу, планувати етапи його технічної підготовки, організовувати обслуговування виробництва, використовувати набуті знання в практичній економічній та управлінській діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]