Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomka stasiqa kotoriy pwnz .docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
63.51 Кб
Скачать
  1. Використання Word-таблиці в PowerPoint.

Ми можемо створювати таблиці в PowerPoint. Але якщо ми вже створили таблицю в Word, можна, і навіть потрібно, використовувати її у презентації. Ми можемо зв'язати Word-таблицю зі слайдом, використовуючи можливості магістралі з двостороннім рухом, званої OLE.

OLE є скороченням вираження object linking and embedding (зв'язування та впровадження об'єктів). Цей інструмент програми Windows дозволяє нам взяти файл з однієї програми і акуратно помістити взяту інформацію в іншій програмі. Якщо ми впроваджуємо подібну інформацію, вона передається разом з документом, в якому зберігається. Якщо ж вона зв'язується, ми можемо зберігати її де завгодно і працювати з нею в батьківській програмі; при кожному наступному відкритті нами документа, що містить подібний зв'язок, цей документ буде автоматично оновлюватися.

Створити PowerPoint-таблицю нескладно: достатньо звернутися до кнопки Створити слайд і вибрати слайд з таблицею. Додати Word-таблицю до слайда трохи складніше. Перш ніж помістити таблицю у слайд, необхідно скопіювати її в Буфер обміну, використовуваної в якості тимчасової пам'яті всіма програмами. Більш докладно ця процедура виглядає так:

1. Виділити таблицю в Word, встановивши курсор на ній у будь-якому місці, і вибрати Таблиця, Виділити таблицю.

2. Натиснути Ctrl + C або вибрати Правка, Копіювати. У результаті виділена таблиця буде скопійована в Буфер обміну.

3. Запустити програму PowerPoint або переключитися в неї, якщо вона вже виконується. Для цього потрібно клацнути на інструментальній панелі Office на кнопці PowerPoint.

4. Перейти в режим перегляду слайдів і знайти слайд, у який ми хочемо вставити таблицю, або створити новий слайд із використанням кнопки Створити слайд.

5. Вибрати Правка, Спеціальна вставка.

6. Клацнути на Об'єкт Документ Microsoft Word, потім натиснути селекторну кнопку Зв'язати. Вибравши Вставити, ми впровадимо таблицю і обірвемо всі її зв'язки з вихідним документом.

7. Клацнути на кнопці OK.

Зв'язування добре використовувати в тих випадках, коли нам доводиться багато разів повертатися назад і редагувати дані у вставленій таблиці. Але щоб просто скопіювати Word-таблицю в презентацію нам необхідно виконати наступне:

1. Виділити таблицю в Word.

2. Натиснути Ctrl + С або вибрати Правка, Копіювати.

3. Переключитися в PowerPoint.

4. Перейти до потрібного нам слайда.

5. Перейти в режим перегляду слайдів.

6. Натиснути Ctrl + V або вибрати Правка, Вставити, щоб вставити таблицю з буфера.

Зв'язок електронної таблиці Excel зі слайдом. У черговий раз ми вдамося до допомоги буфера обміну, щоб передати дані між програмами. Потрібно відкрити необхідну електронну таблицю Excel і виконати наступні кроки:

1. Виділити клітинки, які хочемо скопіювати, і натиснути Ctrl + С, щоб виконати копіювання в Буфер обміну.

2. Переключитися в PowerPoint.

3. У режимі сортування слайдів перейти до слайда, в який хочемо помістити електронну таблицю, або створити новий слайд.

4. Вибрати Правка, Спеціальна вставка.

5. Клацнути на Об'єкт Аркуш Microsoft Excel і натиснути селекторну кнопку Зв'язати.

6. Клацнути на кнопці ОК.

Збережемо презентацію у файлі з розширенням. Ppt. Шаблон презентації буде містити елементи фонового оформлення і параметри форматування заголовків, тексту, графічні вставки, а також додаткові установки, як для першого, так і для наступних слайдів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]