Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФДСП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
629.25 Кб
Скачать

Складання плану курсової роботи

План курсової роботи включає: вступ; три взаємопов’язаних і логічно побудованих розділи, що дозволяють розкрити теоретичні та практичні аспекти теми; висновки та пропозиції; список літератури; додатки.

План курсової роботи студент складає самостійно і погоджує з науковим керівником. При необхідності план може бути скорегований за узгодженням із науковим керівником в процесі написання курсової роботи

Написання курсової роботи, її зміст і структура

Перед написанням тексту курсової роботи студент узагальнює, систематизує і обробляє зібрані матеріали за кожним питанням.

Зміст усіх розділів курсової роботи повинен відповідати її темі і бути пов'язаним єдиною цільовою спрямованістю на розкриття теми.

Вступ до курсової роботи повинен складатись із 2-3 сторінок комп’ютерного тексту, в якому обґрунтовується актуальність та практична значимість теми, ступінь її дослідження, формуються мета та задачі написання курсової роботи, визначаються об'єкт, предмет, інформаційна база та методологічна основа дослідження, характеризуються джерела одержаної інформації.

Перший розділ курсової роботи повинен містити, як правило, теоретичні та методологічні положення з вибраної теми. Цей розділ повинен стати теоретичною основою для подальшого дослідження конкретно прикладних питань теми курсової роботи. В ньому варто аналізувати різні точки зору з дискусійних питань з посиланнями на джерела інформації та аргументувати власну точку зору за кожним із них.

Рекомендується привести фактичні дані динаміки показників за цими питаннями на макрорівні – в цілому по економіці України з таблицями, рисунками та іншим наочним матеріалом.

Цей та наступні розділи роботи повинні містити, окрім табличного матеріалу, відповідних малюнків, схем та графіків, детальний аналіз кожного із показників, що дозволить виявити загальні тенденції з питання, що вивчається.

Другий розділ курсової роботи повинен містити глибокий та всебічний аналіз фактичних матеріалів, які найбільш повно характеризують досліджуваний об'єкт. Перше питання другого розділу присвячується фінансовій характеристиці підприємства, діяльність якого вивчається, решта питань – аналізу предмету дослідження.

В третьому розділі результати аналізу використовуються для виявлення тенденцій розвитку, недоліків, резервів поліпшення фінансової діяльності підприємства, що вивчається, та шляхів вдосконалення дослідження обраних питань. В обов’язковому порядку третій розділ складається з двох питань.

Систематизація та узагальнення зібраного цифрового матеріалу здійснюється студентом на основі існуючих економіко-математичних та статистичних методів: порівняння, групування, балансового, ланцюгових підстановок, аналізу динамічних рядів, індексного.

Для характеристики економічних процесів та виявлення стійких тенденцій аналіз здійснюється, як правило, не менше ніж за 3 роки (періоди). Дані повинні бути приведені у порівняльному вигляді з коректуванням на інфляційні та інші процеси, з описом виявлених тенденцій і результатів.

На основі проведеного аналізу студент вносить пропозиції щодо усунення недоліків та поліпшення управління фінансовою діяльністю підприємства.

В кінці кожного розділу курсової роботи студент повинен зробити стислі узагальнюючі висновки.

У останньому розділі курсової роботи “Висновки” студент на 2-3 сторінках викладає в узагальненому вигляді, логічно та послідовно, обґрунтовані найбільш істотні висновки та пропозиції за результатами проведеного у курсовій роботі дослідження.

Рекомендований обсяг курсової роботи 35-40 сторінок по 10-15 сторінок у кожному розділі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]