Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота_6.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
303.62 Кб
Скачать

Індивідуальні завдання

Завдання 1.

Скласти програму, яка записує результати табулювання функції у =f(x) на інтервалі [а, b] з кроком h=0,1(b-a) в текстовий файл. Аналітичний вираз для f(x), інтервал табулювання та крок взяти з Tаблиці 2 (Додатку A) у відповідності з варіантом. Створити програ­му, яка зчитує записані в файл дані, виводить їх на екран, а також обчислює суму значень функції.

Завдання 2.

І. Сформувати типізований файл, що має наступну структуру: прізвище студента, оцінка з математики, оцінка з фізики. Використовуючи сформований файл, підрахувати середній бал з математики і середній бал з фізки.

  1. Сформувати типізований файл, який має наступну структуру: назва фабрики, місцезнаходження фабрики, назва головного виду продукції, кількість одиниць, що випускаються фабрикою. Використовуючи сформований файл, вивести на екран назви трьох фабрик, що випускають найбільшу кількість продукції.

  2. Сформувати типізований файл, що містить наступні відомості про співробітників підприємства: прізвище та рік прийому на роботу. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвища співробітників, що пропрацювали на підприємстві не менше десяти років.

  3. Сформувати типізований файл, що містить наступні відомості: назва цеху, кількість робітників. Використовуючи цей файл, вивести на екран назву цеху з найменшою кількістю робітників.

  4. Сформувати типізований файл, що містить наступні відомості про студентів групи: прізвище, ім'я, рік народження, місце роботи. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвища і місце роботи тих студентів, яким більше ніж 28 років.

  5. Сформувати типізований файл, що містить наступні відомості про результати конкурсу моделей жіночих костюмів: назва моделі, число балів присуджених першим, другим, третім експертами. Використовуючи цей файл, вивести на екран назву моделі, що набрала найбільшу сумарну кількість балів.

  6. Сформувати типізований файл, що містить наступні відомості про читачів бібліотеки: прізвище, ім'я, місяць останнього відвідування бібліотеки. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвища та імена тих читачів, які не відвідували бібліотеку більше ніж два місяці.

  7. Сформувати типізований файл, що містить наступну інформацію: прізвище студента, оцінку з математики, оцінку з фізики. Використовуючи сформований файл, вивести на екран прізвища тих студентів, які отримали двійки з обох предметів.

  8. Сформувати типізований файл, що містить наступну інформацію: прізвище робітника, його оклад, рік прийому на роботу. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвище та величину премії для кожного робітника, що нараховується за правилом: Оклад х Стаж роботи х 0,01 грн.

  9. Сформувати типізований файл, що містить наступну інформацію: прізвище студента, оцінку з математики, оцінку з фізики. Використовуючи сформований файл, вивести на екран список відмінників групи.

  10. Сформувати типізований файл, що містить наступну інформацію: прізвище студента, оцінку з математики, оцінку з фізики. Використовуючи сформований файл, вивести на екран список студентів, що отримали 4 і 5 з математики.

  11. Сформувати типізований файл, що містить наступну інформацію: прізвище робітника, його оклад, рік прийому на роботу. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвища робітників, що отримують більше ніж 200 грн.

  12. Сформувати типізований файл, який має наступну структуру записів: прізвище робітника, його оклад, величина премії. Використовуючи цей файл, вивести на екран сумарну величину виплат для кожного робітника, а також прізвище робітника, що отримав найменшу сумарну виплату.

  13. Сформувати типізований файл, який має наступну структуру записів: прізвище робітника, назва посади, ранг (ціле число в межах від 1 до 10), його оклад, рік прийому на роботу. Використовуючи цей файл, вивести на екран прізвище, назву посади та величину нарахованої премії для кожного робітника, яка нараховується за правилом Оклад х Стаж роботи х 0,02/Ранг .

  14. Сформувати типізований файл, який містить наступну інфор­мацію: прізвище студента, оцінку з математики, оцінку з фізики. Використовуючи сформований файл, вивести на екран список студентів, які не отримали двійок.

Завдання 3.

Вивести на екран імена створених файлів та час їх створення. Останній створений файл перейменувати.

Завдання 4.

Скласти програму,за допомогою якої:

1. В папці С:\temp створити папки К1 и К2.

2. В папці К1:

  1. створити файл t1.txt, в який записати текст :

Іванченко Іван Іванович, 1965 року народження, місце проживання. м. Львів.

  1. створити файл t2.txt, в який записати текст :

Петрів Сергій Федорович, 1966 року народження, місце проживання. м. Київ.

3. В папці К2 створити файл t3.txt, в який переписати спочатку текст з файла t1.txt, а після з t2.txt

4. Вивести розгорнуту інформацію про створені файли.

5. Файл t2.txt перенест в папку K2.

6. Файл t1.txt скопіювати в папку K2.

6. Папку K2 переименувати в ALL, а папку K1 знищити.

7. Вивести повну інформацію про файли папки All.