Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TAU_рабпрогр_2012_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
329.22 Кб
Скачать

Передмова

Навчальна програма складається у вигляді системи залікових модулів (два залікових модулі обсягом 1,5 кредити ECTS в одному семестрі та два залікових модуля по 2,25 кредити ECTS в другому семестрі, по одному модулю на половину семестру), що відповідає експериментальному навчально­му плану напряму підготовки.

На підставі типової навчальної програми складена робоча на­вчальна програма, адаптована до змісту підручників з теорії автоматичного керування ([1-3]) і існуючого на кафедрі навчально-методичного забезпечення ку­рсу «Теорія автоматичного керування».

1. Мета та задачі дисципліни

1.1. Мета вивчення дисципліни

Теорія автоматичного керування - дисципліна, яка вивчає процеси управління і основи проектування автоматичних систем, які працюють по замкнутому циклу в любій галузі техніки.

Згідно з кваліфікаційною характеристикою фахівець у галузі «Автоматика і управління» повинен бути підготовленим до виробничо-технічної та проек­тної діяльності проектування, наладки і експлуатації систем автоматики та автоматизованих систем, вміти використо­вувати сучасні знання з теорії автоматичного керування.

Основною метою підготовки спеціалістів по навчальній дисципліні "Теорія автоматичного керування" є набуття студентами знань по питанням теорії динамічних систем, операційному счисленню, теорії управління лінійними та цифровими системами, а також навичок і умінь їх подальшого практичного застосування в виробництві, при проекту­ванні та експлуатації систем автоматики та автоматизації процесів на транспорті.

1.2. Задачі вивчення дисципліни

Згідно з кваліфікаційною характеристикою фахівець в галузі галузі «Автоматика і управління» повинен вміти використовувати методи теорії автоматичного керування в процесі виробнично-технічної та проектної діяльності.

Головні задачі дисципліни: – сформувати та закріпити знання, навички та вміння з теорії аналізу і синтезу лінійних динамічних та цифрових систем, навичок по моделюванню систем з використанням сучасних математичних засобів; – надати студентам теоретичні та практичні знання з характеристик систем управління, побудови моделей фізичних систем, проектування систем за допомогою сучасної теорії управління.

Студент повинен:

  1. . Знати: – характеристики систем; – методи аналізу та синтезу систем; – теорію і практику моделювання та дослідження систем;

1.2.2. Вміти:

– моделювати неперервні та цифрові системи;

– визначати характеристики систем; – досліджувати сталість систем; – здійснювати синтез систем та проводити їх корекцію; – проводити аналіз точності і якості систем;

– будувати структури систем та проводити їх перетворення;

1.2.3. Мати уявлення про сучасні методи дослідження систем в теорії автоматичного керування.

1.3. Критерії га засоби діагностики успішності навчання

Критерієм успішності є виконання у повному обсязі та захист домашніх завдань, виконання та захист контрольних або самостійних робіт, отримання заліку при опитані у тестовій або іншій формі, або отримання успішної оцінки на екзамені при опитані у тестовій або іншій формі.

Засобами діагностики успішності навчання можуть бути комплекти тестів, комплекти індивідуальних завдань, екзаменаційні білети тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]