Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бакалавры Методичні вказівки доповн редактиров...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
98.82 Кб
Скачать
  1. Конструкторський розділ

Конструкторський розділ має містити опис конструктивних особливостей моделі (крій, силует тощо), обґрунтування вибору конструктивної силуетної основи (типової або базової) для побудови первинних робочих лекал, якщо модель проектується з використанням прийомів моделювання на площині. На форматі А4 в масштабі 1:4 виконується креслення конструктивної основи, супроводжуване відповідними разрахунками. Якщо модель проектується з використанням прийомів моделювання в об’ємі (наколка – муляж), то побудова конструктивної основи не потрібна.

В конструкторському розділі наводиться разрахунок витрати матеріалів на виготовлення моделі, таблиця з назвами деталей крою та визначенням кількості лекал та кількості деталей у даній моделі (4 – 5 стор.).

  1. Технологічний розділ

Технологічний розділ включає технологічну послідовність виконаних виробів та опис 3-4 найбільш складних технологічних вузлів моделі та їх схеми-креслення, виконані на аркушах формату А4, а також опис особливостей ВТО виробу, якщо вони присутні . В технологічному розділі вказуються клас обладнання, яке необхідне для виконання моделей в матеріалі, та специфічні особливості технології пошиву виробів, якщо вони присутні або в збірці, або в повузловій обробці моделей. (3 – 4 стор.).

  1. Висновки

Даний розділ містить стислий виклад результатів виконаної роботи і пропозиції щодо їх практичного використання в умовах виробництва, супроводжувані оцінкою соціальної і техніко-економічної ефективності їх впровадження. В разі неможливості визначення технічно–економічного ефекту, слід обгрунтувати суспільну цінність результатів виконаної роботи (1 – 2 стор.)

  1. Список використаної літератури

Список використаної літератури дається в кінці роботи. В ньому зазначаються призвіще та ініціали автора, назва книги або статті, рік і місце видання, назва видавництва.

Вимоги до оформлення бакалаврської роботи

Пояснювальна записка повинна коротко і чітко розкривати творчий задум, теоретичні аспекти та практичне втілення задуму роботи. Текст набирається на комп’ютері в форматі А4 (шріфт Times New Roman, розмір 14). Сторінка має поля: ліворуч – 3.5 см, угорі і внизу – 2 см, праворуч – 1 см. Міжрядковий інтервал – одинарний. Відступ на абзаз – 1 см. Сторінки нумеруються у правому верхньому куті. Обсяг пояснювальної записки – 35 – 40 сторінок без урахування ілюстацій, списку літератури та додатків. Кількість ілюстрацій складає понад 20% від обсягу тексту. У додатки виносяться схеми, креслення, зразки матеріалів, графічні ескізи моделей-пропозицій, що можуть бути виготовлені в оригіналі, а також в вигляді ксерокопій з авторського оригіналу.

Пояснювальна записка підлягає жорсткій палітурці у спеціальній майстерні. Додаткі надаються в окремій папці з файлами. До захісту робота подається з електронним диском формату CD-RW, на який записана вся текстова і графічна частина роботи .

Бакалаврська робота має бути підписана керівником проекту не пізніше встановленого терміну і в порядку, визначеного змістом роботи та графіком. Готова бакалаврська робота разом з додатками та відшитими у матеріалі виробами подається на кафедру для затвердження не пізніше, ніж за тиждень до встановленої дати захисту.