Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бакалавры Методичні вказівки доповн редактиров...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
98.82 Кб
Скачать

Міністерство культури і туризму України

Київський національний університет культури і мистецтв

Факультет дизайну

Кафедра дизайну одягу

Методичні вказівки до виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи спеціальності 6. 020200 «Дизайн одягу»

КИЇВ 2009

Укладач І.А.Гардабхадзе, професор

Рекомендовано до видання Вченою радою КНУКіМ

Протокол № 1 від 31 серпня 2009р.

Загальні вимоги щодо розроблення роботи

Бакалаврська робота має за мету розкрити в студенті потенціал, набутий а процесі навчання, його вміння самостійно вибрати тему, грамотно її обумовити, зв’язавши з тенденціями моди в костюмі та дати свої художньо – технічні пропозиції на базі доопрацьованого матеріалу.

Бакалаврська робота повинна вміщати в собі теоретичні матеріали за обраною темою у вигляді пояснювальної записки, графічну розробку ідей костюма, виконання моделей в макеті (об’ємно-пластична композиція), та в матеріалі.

Тема проекту обирається студентом самостійно згідно призначеного асортименту, погоджується з викладачем та затверджується на кафедрі. Студентом обгрунтовується актуальність теми, після цього студент отримує конкретне художньо-технічне завдання на його виконання з чітко визначеним обсягом пояснювальної записки, графічної частини роботи і виконання моделей в матеріалі.

Темою бакалаврської роботи може обиратися:

а) асортимент колекції Прет-а-Порте жіночого або чоловічого формального одягу повсякденного використання або неформального одягу для вільного проведення часу з урахуванням професійної належності споживача на вибір студента;

б) асортимент колекції промдизайну жіночого або чоловічого формального одягу повсякденного використання або неформального одягу для вільного проведення часу з урахуванням професійної належності споживача на вибір студента;

в) асортимент колекції Прет-а-Порте де люкс жіночого або чоловічого ошатного одягу певного призначення на вибір студента;

в) колекції Арт-дизайну (видовищний одяг).

Ідеї костюма можуть бути виконані в художніх системах „сімейство”, «гарнітур» «комплект» або «ансамбль» на вибір студента.

Бакалаврська робота складається з трьох частин: загальнотеоретичної, ілюстративно - графічної та виконання моделей в матеріалі. Кожна із трьох частин спрямована на розкриття теми. Загальнотеоретична частина викладається у пояснювальній записці.

Зміст пояснювальної записки

  1. Вступ та обґрунтування теми

  2. Визначення вихідних даних для формування колекції

  3. Аналіз літературних джерел за темою бакалаврської роботи

  4. Проектно – композиційний розділ

    1. Визначення поняття «композиція», «колекція»

    2. Тип колекції та її структура

    3. Композиційні принципи побудови колекції

      1. Принцип формоутворення

      2. Базова форма

      3. Стільове рішення

      4. Композиційний центр

      5. Колористичне оформлення колекції

    4. Тканини та матеріали колекції

    5. Аксесуари та доповнення

    6. Асортиментний склад та опис моделей колекції

  5. Конструкторський розділ

  6. Технологічний розділ

  7. Висновки

  8. Список використаної літератури

Виконання роботи та її оформлення

1. Вступ

Вступ повинен містити стислу характеристику суспільного устрою держави в даний історичний період, промислового розвитку та культурного рівня і в його контексті – тенденцій у дизайні одягу, а також аналіз насиченості ринку товарами, розробка яких є завданням проекту. Визначається актуальність обраної теми, обгрунтовуються переваги серійної розробки моделей і доцільність створення колекцій в обраному напрямі.

У вступі висвітлюються мета і завдання роботи, аналізується доствід реалізації аналогічних творчих проектів. (2 – 3 стор.).