Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ–Захист ІВ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
660.48 Кб
Скачать

Заявник – Приватне підприємство «Радикал – плюс» Директор г.С. Столяренко

РЕФЕРАТ

1. Об’єкт винаходу: “Спосіб електрокаталітичної активації вуглеводнів палива перед спалюванням в двигуні внутрішнього згорання”.

2. Галузь застосування: автомобільний транспорт для інтенсифікації горіння рідкого палива в двигуні внутрішнього згорання (ДВЗ).

3. Суть винаходу: в основу винаходу поставлено задачу підвищити ефективність підготовки вуглеводнів палива до згорання в ДВЗ шляхом їх активації обробкою в електричному змінному полі, в зоні дії тихого розряду на поверхні каталізатора та додаткової активації в магнітному полі постійного магніту.

4. Технічний результат: технічне рішення, що заявляється дозволяє за рахунок створення оптимальних умов для підготовки вуглеводнів палива до спалювання в ДВЗ шляхом електрокаталітичної активації в зоні дії тихого розряду на поверхні каталізатора та додаткової активації в магнітному полі постійного магніту, зменшити енергозатрати на саму реакцію горіння палива в ДВЗ, а також на її першу стадію термодеструкції вуглеводнів, що в свою чергу сприяє більш ефективному перемішуванню палива з повітрям та покращує повноту його зорання в ДВЗ.

1 н. та 4з. п. ф-ли; 1 фіг.

Я (ми)

____________________________________________________________________________________________

(повне імя)

_____________________________________________________________________________________________

прошу (просимо) не згадувати мене (нас) як винахідника(ів) при публікації відомостей стосовно заявки на видачу патенту

Підпис(и) винахідника(ів)

______________________________________________________________________________________________

Підпис(и) заявника(ів))

Директор приватного підприємства «Радикал – плюс»

Г.С. Столяренко

Дата підпису Якщо заявником є юридична особа, то підпис особи, що має на це повноваження, із зазначенням посади скріплюються печаткою. Якщо всі винахідники виступають заявниками, то їх підписи наводяться за кодом (72)

М.П.

ДОДАТОК В

Чи є держава суб`єктом права інтелектуальної власності?

Відповідно до ст.40 Закону України «Про власність» суб’єктами права інтелектуальної власності визнаються громадянами, юридичні особи та держава.

Отже, законом держава визначається суб`єктом права інтелектуальної власності. Водночас новим Цивільним кодексом України визначено, що суб`єктами права інтелектуальної власності є творець, (творці) об акта права інтелектуальної власності (автор, винахідник тощо) та інші особи, яким належать особисті немайнові та (або) майнові права інтелектуальної власності відповідно до цього Кодексу чи Договору.

Тобто Цивільним Кодексом держава не визнається суб`єктом права інтелектуальної власності, отож виникає правова колізія.

Оскільки Кодекс має вищу юридичну силу, ніж закон, то з цього випливає, що держава не є суб`єктом права інтелектуальної власності.

Тим не менш, держава у визначених законом випадках може забороняти право власникові користуватися об`єктом права інтелектуальної власності та дозволяти користуватися цим правом іншим особам. Наприклад, Законом України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» (ст..3, п.3) передбачено, що з метою забезпечення здоров`я населення, екологічної безпеки та інших інтересів суспільства Кабінет Міністрів України може дозволити використання запатентованого винаходу (корисної моделі) визначеній ним особі без згоди власника патенту (деклараційного патенту) у разі його безпідставної відмови у видачі ліцензії на використання винаходу (корисної моделі).

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. Дахно.І.І. Патентоведение. –Харьков.: Ксилон, 1997.– 313 с.

  2. Збірник нормативних актів з питань промислової власності / Укл. В.О.Каров та ін..; За ред.В.Л.Петрова, В.О.Жарова.:Вища школа,1998.-486с.

  3. Мікульонок І.О. Основи інтелектуальної власності:Навч. посіб. – К.: ІВЦ «Видавництво «Політехніка», Лібра. – К,2005.– 232 с.

  4. Цибульов П.М., Чеботарьов В.П., Зінов В.Г., Суіні Ю. Управління інтелектуальною власністю / За ред. П.М. Цибульова: монографія.-К.: «К.І.С.», 2005– 448 с.

  5. Коссак В.М., Якубовський І.С. Право інтелектуальної власності: Підручник. – К.: Істина, 2007.– 208 с.

  6. Дахно І.І.Право інтелектуальної власності: Навчальний посібник для студ.вузів.– К.:Либідь, 2003. – 200 с.

  7. Охорона промислової власності в Україні: Монографія / за ред.О.Д.Святоцького, В.Л.Петрова.-К.: видавничий дім «Ін Юре», 1999.– 400 с.

  8. Торкатюк В.И. Авторское право: Учеб. Пособие для вузов.-К.: ИСИО,1995 – 336 с.

  9. Право інтелектуальної власності: Академічний курс: Підручник для студентів юридичних вузів / за ред..О.А. Підпригори, О.Д.Святоцького.-2-ге вид., перероб. та доп.-К.:Концерн «Видавничий дім» «Ін Юре», 2004.– 672 с.

  10. Жаров В.О Захист прав інтелектуальної власності в Україні: Навчальний посібник/В.О.Жаров-К.: ТТВП, 2005. – 88 с.

  11. Меняйло Л.А. Передача прав інтелектуальної власності. Конспект лекцій для студентів спец. «Інтелектуальна власність».– К.:ІІВП,2000.– 224 с.

  12. Цибульов П.М. Основи інтелектуальної власності.: навчальний посібник для студ. вузів/П.М.Цибульов,-5-те вид., перероб. і доп. – К.: ІІВП, 2006.–124 с.

  13. Каміл Ідріс. Інтелектуальна власність – потужний інструмент економічного зростання.-К.:ТОВ «Прок-бізнес», 2006.-370с.

  14. Правові засади охорони інтелектуальної власності в Україні:П 68 Хрестоматія /Упорядники М.М.Дронь, О.М.Никифорова.-Д.:Вид-во Дніпропетр.ун-ту,2003.-376с.

83