Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavdannya_studentam_z_tsivilnogo_prava_na_2012_...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
322.05 Кб
Скачать

Тема 9.

Завдання: 1. Вкажіть Закони та підзаконні нормативно-правові акти, що регулюють особливості укладання договору будівельного підряду та договору підряду на проектні та пошукові роботи 2. За договором підряду, який був укладений між гр. Шатуновим, Гринько, Машковим і ТОВ "Сиріус", підрядники зобов'язувалися відремонтувати товариству гараж із матеріалів замовника. Термін закінчення робіт - 15 червня 2005 р. До 13 червня роботи були виконані, але в ніч з 13 на 14 червня від удару блискавки загорівся відремонтований гараж і в результаті по­жежі не стало можливим встановити обсяг і якість виконаних робіт. Громадяни Шатунов, Гринько та Машков поставили вимогу перед директором товариства сплатити вартість виконаної роботи і вартість пошкодженого інструменту, який належав їм і під час пожежі був знищений. Директор товариства відмовився сплатити вартість виконаної роботи в зв'язку з тим, що робота не була прийнята товариством. Чи обґрунтовані вимоги робітників і заперечення директора товариства? 3. Складіть таблицю «Права та обов’язки сторін за договором на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт»

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 10.

Завдання: 1. Сільськогосподарський кооператив "Нива" звернувся до господарського суду з позовом до залізниці про стягнення 2 комбайнів, які не прибули на станцію призначення. Втрата комбайнів підтверджується комерційним актом. Заперечуючи проти позову, залізниця послалася на практичну неможливість втрати вантажу в зв'язку з великою вагою. Якими документами слід обґрунтувати вимоги позивача? Як треба оцінити доводи відповідача? Як вирішити спір?

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 11. Завдання: 1. Ознайомтеся зі змістом Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої Постановою НБУ № 492 від 12.11.2003 та дайте відповіді на запитання: А) Які документи необхідно подати до банку фізичній особі-підприємцю для відкриття поточного рахунку ? Б) Які особливості має відкриття карткового рахунку? В) Який порядок закриття рахунків клієнтів банків?

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 12.

Завдання: 1. Зайцев Ігор 16 років, студент коледжу, в липні взяв напро­кат на човновій станції човен вартістю 255 грн. В установлений час Зайцев човен не повернув, пояснив, що його в нього украли, коли він купався. Завідувач човновою станцією звернувся до юрисконсульта за роз'ясненням, чи буде Зайцев нести майнову відповідальність, якщо з'ясується, що у нього човна немає. Яку відповідь повинен надати юрисконсульт? 2. Опрацюйте текст Закону України «Про страхування» № 85/96-ВР від 07.03.1996 р. та виконайте наступні завдання: А) Вкажіть, які умови висуваються до страховиків-нерезидентів щодо права здійснювати ними страхову діяльність на території України Б) Які види обов’язкового страхування передбачені в Україні?. Законспектуйте їх визначення В) Які відомості мають включати в себе правила страхування? Г) Складіть таблицю «Обов’язки страховика та страхувальника».

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]