Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Word_2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
412.67 Кб
Скачать

32

Зміст

Вступ……………………………………………………………….……….…..4

1. Резюме…………………………………………………………………….…….5

2. Характеристика підприємства та галузі діяльності………………….………6

3. Види товарів…………………………………………………………….…...…8

4. Аналіз ринку збуту………………………………………………………...….10

5. Конкуренція на ринках збуту………………………………………….…..…13

6. План маркетингу……………………………………………………...…..…...16

7. Виробничий план……………………………………………………….….….20

8. Організаційний план………………………………………………….………24

9. Юридичний план……………………………………………………….……..26

10. Оцінка ризику і страхування…………………………………………..……27

11. Фінансовий план……………………………………………………….....….28

12. Стратегії фінансування……………………………………………….…..…38

Висновки……………………………………………………………...….…...39

Список використаної літератури……...…………………………….……....40

Вступ

Бізнес-план — це письмовий документ, в якому викладено сутність підприємницької ідеї, шляхи й засоби її реалізації та оха­рактеризовано ринкові, виробничі, організаційні та фінансові аспек­ти майбутнього бізнесу, а також особливості управління ним.

У бізнес-плані формулюються перспективи та поточні цілі реалі­зації ідеї, оцінюються сильні й слабкі сторони бізнесу, наводяться результати аналізу ринку та його особливостей, викладаються подробиці функціонування підприємства за цих умов, визначають­ся обсяги фінансових і матеріальних ресурсів для реалізації про­екту.

Бізнес-план дає можливість визначити життєздатність фірми за умов конкуренції, прогнозує процеси розвитку виробництва, конкре­тизує шляхи досягнення мети і подолання перешкод, є чинником, що стимулює інтереси потенційних інвесторів у їхніх пошуках вкла­дання коштів у розвиток виробництва.

Мета даної курсової роботи – планування підприємницької діяльності на певний період часу відповідно до визначеної «бізнес-ідеї», потреб ринку, можливостей його ресурсного забезпечення та отримання прибутку.

Бізнес планування допомагає підприємцеві вирішити деякі важливі проблеми: визначити ступінь життєздатності й майбутньої стійкості підприємства, зменшити ступінь ризику підприємницької діяльності, конкретизувати перспективи бізнесу у вигляді системи кількісних і якісних показників розвитку, привернути увагу й інтерес потенційних інвесторів.

Об’єктом дослідження є підприємство «М’ясна радість». Мета дослідження – розробка бізнес-плану для цього підприємства.

Актуальність бізнес-планування полягає в тому, що правильно складений план дає перспективу розвитку фірми, тобто відповідає на головне для бізнесмена питання: чи варто вкладати гроші в це підприємство, чи принесе воно прибуток, який окупить всі витрати сил та засобів.

1. Резюме

«М’ясна радість» - це приватне підприємство, тобто діє на основі приватної власності одного громадянина та з використанням найманої праці.

Головна мета діяльності підприємства – виробництво ковбасних виробів.

Підприємство «М’ясна радість» переслідує такі цілі, як:

- завоювання значної частки ринку;

- підвищення репутації компанії серед клієнтів;

- повне задоволення потреб клієнтів.

Конкурентні переваги ковбасних виробів «М’ясна радість» в порівнянні з ковбасними виробами інших підприємств:

- висока якість ковбаси;

- помірні ціни;

- виробництво нового виду ковбасних виробів;

- швидка обробка замовлень.

Для забезпечення високих показників якості підприємство закуповує нове обладнання, набирає штат із висококваліфікованих працівників, закуповую тільки свіжу та якісну сировину.

Повна собівартість 1 кг ковбасних виробів «М’ясна радість» складає 29,7грн. Ціна продажу 1 кг ковбасних виробів складає 40 грн. За перший рік існування підприємство планує продати 212 000 кг ковбаси.

Очікуваний чистий прибуток за перший рік становитиме 508 805,84 грн.

Фінансування проекту передбачається за рахунок власних коштів – 1,4млн.грн.

Термін окупності грошових вкладень становить 2,34 лет.

2. Характеристика підприємства та галузі діяльності

Ринок ковбасних виробів існує вже доволі давно, але з кожним роком він набував все більшої популярності.

Ковбаси і інші м’ясні вироби найбільшим попитом користуються перед святами. Не один святковий стіл не обійдеться без цього делікатесу. Оцінюючи асортимент ковбасних виробів, які знаходяться на полицях торгівельної мережі, можна було б сказати, що дана продукція задовольнить попит самого вибагливого споживача.

Тільки в місті Миколаєві нараховується близько 15 офіційно зареєстованних підприємств по виготовленню ковбасних виробів. А в Україні таких підприємств нараховується біля декількох тисяч.

Ключові позиції на ринку ковбасних виробів Миколаєва займають такі підприємства як: «Золотой телёнок», «Юбилейные», «Николаевские», «Бистрицькі».

За 10 місяців порівняно проти аналогічного періоду минулого року підприємствами м. Миколаєва знижено виробництво більшості видів харчових продуктів та напоїв, до яких і відноситься виготовлення ковбасних виробів - на 34,7%. На це вплинув ряд факторів: нестабільна політична ситуація, негативні наслідки кризи. Але не зважаючи на це, в наступному році прогнозується ріст попиту на ковбасні вироби.

Підприємство «М’ясна радість» виготовляє продукцію, розраховану на споживчий ринок. Основним видом діяльності - є виробництво ковбасних виробів. Передбачається, що споживати ковбасні вироби «М’ясна радість» будуть люди с середнім та високим заробітком.

Підприємство «М’ясна радість» переслідує такі стратегічні цілі, як:

  • завоювання частки ринку;

  • здобуття високого прибутку;

  • завоювання репутації підприємства серед споживачів;

  • повне задоволення потреб споживачів.

На даний момент, підприємство знаходиться на початковій стадії розвитку бізнесу. Планується створення не дуже великого підприємства, але це не завадить завоювати певну частку ринку ковбасних виробів Миколаєва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]