Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка МАГИСТР 2012-2013Цар.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
528.38 Кб
Скачать

Складання плану

Після обґрунтування теми, вивчення літературних джерел і нормативних матеріалів студент складає план випускної магістерської роботи. План роботи разом із завданням студент подає на кафедру для затвердження завідувачем не пізніше як через два тижні після затвердження теми і наукового керівника. Зразок плану – змісту магістерської роботи наведено у додатку В.

Складання плану – один з найважливіших етапів підготовчої роботи. План магістерської роботи повинен відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретико-методичної, аналітично-дослідницької та проектно-рекомендаційної(конструктивної) частин. Після самостійного складання двох-трьох варіантів плану студент повинен звернутися до наукового керівника. Після обговорення підготовлених варіантів відбирається (або на їх основі складається) найбільш оптимальний. Під час написання роботи план може уточнюватися. При складанні плану варто використати власний досвід, набутий при написанні бакалаврської роботи.

Після затвердження теми магістерської роботи та розробки її плану–структури студент спільно з науковим керівником складає індивідуальне завдання до виконання роботи у двох примірниках (за формою, наведеною у додатку Д). Один примірник завдання здається на кафедру, другий знаходиться у студента.

При розробці та обговоренні плану дослідження необхідно скласти поетапний календарний план (графік) написання магістерської роботи згідно із затвердженим на кафедрі регламентом. Невиконання графіка та систематичне відхилення від регламенту є підставою для недопущення студента до захисту магістерської роботи. Зразок такого графіку наведено у додатку Е.

Написання тексту магістерської роботи

Головним завданням цього етапу є написання тексту магістерської роботи відповідно до затверджених теми та плану. Студент має ґрунтовно ознайомитись з теоретичними засадами обраної проблеми, на підставі аналізу літературних джерел узагальнити вже існуючі підходи до її вирішення та обґрунтувати методичний фундамент своїх досліджень. За допомогою цього інструментарію та загальновідомих сучасних прийомів і методів аналізу проводиться діагностика об’єкта дослідження під кутом зору обраної теми та визначаються наявні проблеми і причини їх виникнення. Це, у свою чергу, є основою для розробки та обґрунтування альтернативних пропозицій щодо усунення проблем і визначення найбільш доцільного способу їх вирішення в умовах конкретного підприємства. В ході реалізації цього етапу робота з літературними джерелами ведеться паралельно з дослідженнями на підприємстві, окремі аспекти магістерської роботи можуть уточнюватися або коригуватися.

3. Структура, обсяг та основні складові магістерської роботи

3.1. Структура магістерської роботи

Рекомендується така структура магістерської роботи:

  • титульний аркуш;

  • завдання на магістерську роботу;

  • реферат;

  • зміст;

  • умовні позначення (при їх наявності);

  • вступ;

  • перший (теоретичний) розділ;

  • основна частина (розділи 2, 3), а саме: аналітично-дослідницький розділ та проектно-рекомендаційний розділ;

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки (таблиці, схеми, графіки, діаграми, розрахунки, нетипові форми облікових документів, форми звітності тощо).