Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка МАГИСТР 2012-2013Цар.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
528.38 Кб
Скачать

4.2. Методи економічних досліджень

При виконанні випускної магістерської роботи студенти повинні використовувати як загальнонаукові, так і специфічні методи економічних досліджень.

До загальнонаукових відносяться методи діалектичної та формальної логіки (порівняння, аналіз та синтез, індукція та дедукція, аналогія, розвиток від абстрактного до конкретного, історичне та логічне). Використання цих загальнонаукових методів робить магістерську роботу дійсно науковим дослідженням.

До специфічних методів економічного дослідження відносять статистичні та економіко-математичні, без яких повне дослідження неможливе. Статистичні методи будуються на групуванні досліджуваних об'єктів, узагальненні економічних показників, складанні статистичних таблиць і графіків.

Для повноти та ефективності використання економіко-математичних методів рекомендується застосування комп’ютерних технологій. При цьому можуть бути використані як стандартне програмне забезпечення (для обробки зібраного студентом статистичного матеріалу), так і власні розробки та побудови моделей, макетів, програм тощо.

При викладі матеріалу необхідно додержуватися таких вимог:

  • змістовність і конкретність викладання;

  • системність і послідовність;

  • виділення в тексті окремих абзаців, тому що занадто великі фрагменти не сприяють розумінню викладеного матеріалу;

  • завершеність викладення кожної думки;

  • виключення тавтології.

5. Оформлення магістерської роботи

5.1. Загальні вимоги

Оформлення магістерської роботи здійснюється згідно стандарту “Положення про магістерську роботу», затвердженого Вченою радою АМУ від 23.10.2008 р.

Папір для написання магістерської роботи використовується лише білого кольору, стандартного формату А4 (210 х 297 мм). Текст слід писати тільки на одній сторінці аркуша українською мовою та розміщувати таким чином, щоб залишилися поля: з лівого боку - не менше 30 мм, з правого - не менше 10 мм, від верхньої межі аркуша до першого рядка - не менше 20 мм, знизу – не менше 20 мм. Випускна магістерська робота виконується в друкованому вигляді через 1,5 інтервали, шрифтом Times New Roman, 14. Листи повинні бути зброшуровані в тверду обкладинку.

Загальний обсяг магістерської роботи (без додатків) повинен становити 100-120 сторінок друкованого тексту.

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Вписувати в текст магістерської роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти. Заголовки структурних частин магістерської роботи "ЗМІСТ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ", "ДОДАТКИ" друкують великими літерами симетрично до тексту.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту, крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком (за виключенням заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожний розділ рекомендується розпочинати з нової сторінки, не дозволяється під назву розділу відводити окрему сторінку. Новий параграф розпочинається на тій сторінці, де закінчено попередній.