Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика РДА ІІ курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
216.58 Кб
Скачать

АКАДЕМІЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ З ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ

РАЙОННІЙ В МІСТІ КИЄВІ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

(ІІ КУРС)

КИЇВ, 2011 р.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Практика з функціональної спеціалізації "Державне управління та місцеве самоврядування" (далі - практика) студентів Академії муніципального управління (далі - Академії) є однією зі складових частин навчального процесу.

Вона проводиться на базі комплексу професійно-орієнтованих дисциплін, передбачених навчальним планом. Провідними дисциплінами в цьому комплексі є "Органи місцевого самоврядування", "Місцеві державні адміністрації", "Муніципальна служба", "Муніципальна власність", "Муніципальні землі”, “Адміністративне право”, “Муніципальне діловодство” та інші. Ці навчальні дисципліни визначають основний зміст, тематику і форми практики.

1. Мета та бази практики.

1.1. Метою практики є поглиблення та закріплення студентами основних знань, вмінь і навичок, пов'язаних із державно-адміністративною діяльністю та службою в органах місцевого самоврядування, практичною підготовкою до такого роду діяльності в майбутньому.

1.2. Базами практики для студентів II курсу є управління та відділи районних в місті Києві державних адміністрацій (РДА) : Голосіївської, Дарницької, Деснянської, Дніпровської, Оболонської, Печерської, Подільської, Святошинської, Солом’янської, Шевченківської.

2. Зміст практики.

Виконуючи програму практики, студент ознайомиться з функціями та структурою органів представницької та урядової влади в місті, а також з діяльністю їх структурних підрозділів. Це здійснюється шляхом: виступів перед студентами посадових осіб органів міської влади, бесід з урядовцями у підрозділах, самостійного опрацювання положень, посадових інструкцій, планів роботи та звітів про їх виконання.

3. Організація та керівництво практикою

До керівництва практикою залучаються досвідчені працівники від баз практики та викладачі факультетів Академії.

На організаційних зборах студентів знайомлять з наказом ректора та розпорядженням факультету про проходження практики. Викладачі факультетів разом з працівниками відділу практики проводять інструктаж студентів і видають щоденник практики та методичні матеріали для проходження практики з функціональної спеціалізації в управліннях та відділах РДА.

4. Підведення підсумків практики та її захист

Після закінчення терміну практики кожен студент складає індивідуальний текстовий звіт про свою роботу. У звіті відбиваються всі аспекти практики, наводяться конкретні дані та відомості про виконану роботу, які зафіксовано в щоденнику практики, а також висновки і пропозиції щодо організації та змісту практики.

Звіт оформляється в друкованому або рукописному вигляді, підписується і оцінюється керівником практики.

Загальний обсяг звіту - 5-7 сторінок формату А-4 (не враховуючи вступ та висновок). Ліве поле - 25-30 мм, праве - 10 мм, верхнє і нижнє - 20 мм. Звіт повинен бути прошитий.

Зміст звіту:

  • титульна сторінка;

  • вступ;

  • основна частина звіту (завдання) узгоджується студентом з відповідальним за практику від Академії згідно питань, рекомендованих в методичних матеріалах;

  • висновки та пропозиції;

  • додатки (регламент роботи бази практики, положення про управління або відділи РДА, витяги з основних нормативно-правових актів, рішення сесій районних у місті Києві рад та розпорядження РДА тощо).

Звіт подається керівнику практики та захищається в тижневий термін після закінчення 2-го етапу річної практики (ІІ семестр) на комісії.

Список літератури для опрацювання:

  1. Конституція України від 28.06.1996 р.

  2. Закон України “Про місцеві державні адміністрації” від 09.04.1999 р.

  3. Закон України “Про звернення громадян” від 02.10.1996 р.

  4. Закон України “Про місцеве самоврядування” від 21.05.1997 р.

  5. Закон України “Про столицю України – місто-герой Київ” від 15.01.1999 р.

  6. Закон України “Про державну службу” від 16.12.1993 р.

  7. Регламент районної в місті Києві державної адміністрації.