Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розміщення виробничих зон сільських поселень.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
49.66 Кб
Скачать

Озеленення та зовнішній благоустрій.

Зелені насадження розміщуються на всій території виробничої зони та включають газони, поодинокі, групові та лінійні посадки дерев та чагарників, елементи квіткового оформлення.

Озелененню підлягають вільні від забудови та твердого покриття ділянки, а також санітарно-захисні зони та ділянки по периметру території, сільськогосподарських підприємств у вигляді зелених огорож.

Площа ділянок, які передбачені для озеленення, повинна складати не менш 15% від загальної площі підприємства, а при щільності забудови більше 50% - не менше 10% .

В зоні розміщення будівель, які потребують чистого повітря, а також в місцях забирання повітря забороняється посадка дерев, які забруднюють навколишню територію насінням (пластівці, волокнисте насіння тощо) або викликають алергію у обслуговуючого персоналу та населення, яке мешкає в цій зоні.

В межах протипожежних відстаней посадка дерев хвойних порід не допускається.

Поблизу тваринницьких підприємств слід висаджувати дерева, які виділяють в атмосферу хімічні речовини, що відлякують комах, які концентруються в місцях накопичення гною та його фракцій.

До складу споруд та елементів зовнішнього благоустрою виробничої зони входять головний та допоміжні входи, огорожі, стовпи з освітлювальною арматурою, лавки для відпочинку, питні фонтанчики, декоративні басейни та фонтани, скульптури, флагштоки, стенди, вази для квітів, різні типи покриття шляхів та піших доріжок.