Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розміщення виробничих зон сільських поселень.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
49.66 Кб
Скачать

В’їзди та проїзд на території виробничої зони та окремих сільськогосподарських підприємств.

Мережею шляхів забезпечується транспортні зв’язки виробничої зони з селищною зоною, а також з сільськогосподарськими угіддями та іншими об’єктами сільськогосподарського призначення.

Вибір транспорту слід проводити на основі техніко-економічних розрахунків, віддаючи перевагу безрейковому транспорту.

Залізничні під’їзні шляхи підприємств розміщувати в межах селищної зони сільськогосподарських поселень не дозволяється.

Внутрішньомайданчикові автомобільні шляхи слід проектувати виходячи з рельєфу місцевості та технологічних вимог по прямокутній замкнутій (кільцевій), тупиковій або змішаній схемі. На великих сільськогосподарських підприємствах перевагу треба віддавати схемам шляхів з кільцевим рухом транспортних засобів.

При влаштуванні тупикових шляхів повинні бути передбаченні в кінці тупика майданчики для розвороту транспортних засобів розміром не менш 15-25м або грушовидні та у вигляді петлі об’їзди радіусом не менше 12м. Для

великогабаритних сільгоспмашин розміри майданчиків повинні бути збільшені до розмірів, які забезпечують розворот розрахункових транспортних засобів.

Ширину проїжджої частини та узбіччя слід приймати в залежності від призначення шляхів та організації руху транспортних засобів згідно з таблицею 1.2.1.

Ширина проїжджої частини та узбіччя доріг в сільських населених пунктах

Табл.. 1.2.1.

Параметри

Значення параметрів, м, для шляхів

Основних, виробничих

Допоміжних

ширина проїжджої частини при русі транспортних засобів:

двобічному

однобічному

6

4,5

3,5

Ширина узбіччя

1,0

0,75

Ширина укріплення узбіччя

0,5

0,5

Ширину проїздів на території сільськогосподарських підприємств належить приймати з умов найбільш компактного розміщення транспортних та піших шляхів, інженерних мереж, смуг озеленення. При цьому слід враховувати можливості снігових заносів шляхів.

Господарські проїзди, на яких здійснюється прогін худоби та проїзд вантажного транспорту до присадибних ділянок, повинні мати смугу руху 4,5м.

До будівель та споруд по всій їх довжині повинен бути забезпечений вільний під’їзд з твердим покриттям пожежних машин з одного боку будівлі

або споруди –при ширині їх до 18м, та з двох боків –при ширині більше ніж 18м.

Відстань від межі проїжджої частини шляхів або спланованої поверхні, що забезпечує під’їзд пожежних машин до будівель та споруд ,повинна бути не більше як 25м, а до багатоповерхових не більше як 8м.

Перехрещення, на майданчиках сільськогосподарського підприємства транспортних потоків готової продукції, кормів, посліду та гною не допускається.

На генеральному плані сільськогосподарських підприємств, площа яких перевищує 5га потрібно передбачати не менше двох в’їздів, відстань між якими по периметру огорожі повинна бути не більше 1500м.