Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестування.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Точкова діаграма котирування

Кожна точка графіка відповідає певному курсу купівлі-продажу двох валют. Графік використовується при моментному визначені котирування.

Часова інтервальна діаграма котирування

час

Верхня межа бара означає ціну максимального значення ринку, нижня межа – ціну мінімальних торгів, риска показує ціну закриття ринку. При умові, що ціна закриття ринку – це ціна його відкриття на наступний день, можна дослідити реальне переміщення капіталу. Якщо ціна відкриття ринку більша за ціну закриття, то капітал перетікає до продавців, і навпаки.

«Японські свічки» котирування

«Японські свічки» мають дуже широке застосування. Вони мають два кольори забарвлення: білий – оптимістичний та чорний – песимістичний. Білий означає, що ціна зросла; чорний – що ціна падає.

Верхня тінь свічки показує максимальну ціну котирування активів, нижня – мінімальну. Чим більше тіло, тим більшу тенденцію може мати зростання чи спадання ціни. Якщо тіло свічки являє собою. практично, лінію, то ціна буде змінюватись на протилежну.

Таким чином ми дійшли до моменту зміни ціни зростання на ціну спадання, і навпаки. Це явище називається розворот тренда.

Тренд – це визначна тенденція поведінки активів на ринку. Треньовим розворотом вважається зміна тенденції на ринку, коли ціна переходить із тенденції зростання до тенденції спадання, і навпаки.

При «ведмежому» розвороті зростання ціни активу закінчується її падінням («ведмежий» розворот отримав свою назву від найменування учасників торгів, які зменшують ціну – це продавці).

«Бичій» розворот характеризує зміну тренду від падіння ціни до зростання. «Бики» - це покупці на біржі, які піднімають ціну своєю пропозицією, як бики тореадорів на кориді.

Для інвестора така інформація про зміну поведінки ціни дуже цінна. Але ціна на ринку практично ніколи не має такої чіткої поведінки. Ціна коливається згідно до своїх законів, але інвестори навчилися розрізняти деякі характерні риси, які виділяють у групи.

Фігури технічного аналізу:

«Голова і плечі» - одна з розворотних фігур, які практично з 80 % гарантією дають можливість оцінити майбутню поведінку ціни. «Н» - це висота голови, яка дозволяє отримати найбільший прибуток інвесторові. «Nech-line» - це лінія, при пробитті якої ціна неодмінно піде вниз. Це є одним з індикаторів, на які орієнтується інвестор.

Існує обернена фігура «голови та плечей».