Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кінематика.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
2.71 Mб
Скачать

Рух тіла, кинутого горизонтально.

  1. (д) З літака,що летів на висоті 2 км зі швидкістю 720 км/год, скинуто бомбу. На якій відстані від цілі вона була скинута, якщо вона влучила в ціль, і скільки часу вона перебувала в повітрі?

  2. (д) Хлопчик кинув горизонтально м’яч з вікна, яке знаходиться на висоті 20 м. Скільки часу летів м’яч до землі і з якою швидкістю він був кинутий, якщо він впав на відстані 6 м від основи будинку?

  3. (д) З гвинтівки, що знаходиться на висоті 4 м над поверхнею Землі, в горизонтальному напрямку був зроблений постріл. Визначте дальність польоту кулі, якщо її горизонтальна швидкість при пострілі 1000 м/с. Скільки часу куля перебувала в польоті?

  4. (д) Яку горизонтальну швидкість повинен мати бомбардувальник під час скидання бомби з висоти 4500 м, щоб вона впала на відстані 6 км від місця скидання?

  5. (д) Куля вилітає з гвинтівки в горизонтальному напрямку і летить із середньою швидкістю 1000 м/с. На скільки знизиться куля в вертикальному напрямку за час польоту, якщо ціль перебуває на відстані 750 м ?

  6. Літак летить на висоті 500 м зі швидкістю 72 км/год. З літака скинули вимпел на судно, яке рухалось зі швидкістю 18 км/год назустріч літаку. На якій відстані від судна треба скинути вимпел ?

  7. Камінь,кинутий горизонтально з даху будинку із швидкістю 15 м/с, упав на землю під кутом 60 градусів до горизонту. Якої висоти будинок ?

  8. З вертольота, що летить на висоті 125 м зі швидкістю 90 км/год, скинули вантаж. На якій висоті його швидкість буде напрямлена під кутом 45 градусів до горизонту?

  9. У мішень з відстані 50 м зроблено два постріли в горизонтальному напрямку при однаковому прицілу гвинтівки. Швидкість першої кулі 320 м/с , а другої – 350 м/с. Визначити відстані між пробоїнами.

  10. Яку швидкість мав лижник під час стрибка з трампліна, що знаходиться на вершині гори , яка має схил 45 градусів , якщо він приземлився на горі на відстані 29 м від вершини ?

  11. Із гвинтівки, установленої горизонтально, роблять два постріли в мішень, встановлену перпендикулярно до площини стрільби на відстані 100 м. Внаслідок випадкової неоднаковості зарядів друга куля потрапила на 1,7 см нижче від першої. Визначити швидкість другою кулі, якщо перша мала початкову швидкість 700 м/с .

Рух тіла, кинутого під кутом до горизонту

  1. (д) Снаряд, який вилетів із гармати під кутом до горизонту, знаходився в польоті 12 с. Якої найбільшої висоти досяг снаряд ?

  2. (д) Диск, кинутий під кутом 45 градусів до горизонту, досяг найбільшої висоти h. Яка дальність його польоту ?

  3. (д) Двоє грають в м’яч, кидаючи його один одному. Якої найбільшої висоти досягне м’яч під час гри, якщо від одного гравця до іншого м’яч летить протягом 2 с ?

  4. (д) Визначте максимальну висоту підйому каменю, кинутого з початковою швидкістю 10 м/с під кутом 45 градусів до горизонту.

  5. З трьох труб, розташованих на землі, з однаковою швидкістю б’ють струмені води : під кутом 60, 45 та 30 градусів до горизонту. Визначити відношення найбільших висот підйому струменів води, які витікають із кожної труби і дальність падіння води на землю. Опір повітря руху водяних струменів не враховувати.

  6. Камінь кинуто під кутом 30 градусів до горизонту зі швидкістю 10 м/с. Через який час він буде на висоті 1 м? Скільки часу камінь буде в польоті? Яка дальність та максимальна висота підйому каменя?

  7. Тіло, кинуте під кутом 60 градусів до горизонту, через 4 с після початку руху мало вертикальну складову проекції швидкості 9,8 м/с. Визначити відстань між місцем кидання та місцем падіння.

  8. Початкова швидкість кинутого каменю 10 м/с, а через проміжок часу тривалістю 0,5 с швидкість каменю дорівнювала 7 м/с. На яку максимальну висоту над початковим рівнем підніметься камінь?

  9. Під кутом 60 градусів до горизонту кинуто тіло з початковою швидкістю 20 м/с. Через який час воно буде рухатися під кутом 45 градусів до горизонту ?

  10. Футбольний м’яч посилається з початковою швидкістю 10,7 м/с під кутом 30 градусів до горизонту. На віддалі 6 м від точки удару знаходиться вертикальна стінка, об яку м’яч пружно ударяється. Визначити відстань від точки удару по м’ячу до точки його приземлення.