Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кінематика.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
2.71 Mб
Скачать

Вільне падіння тіл

  1. (с) Тіло вільно падає на Землю з висоти 245 м над Землею. Скільки часу триває падіння?

  2. (с) Тіло з висоти 80 м впало за 10 с на поверхню Місяця. За цими даними визначте прискорення вільного падіння для Місяця.

  3. (с) Під час вільного падіння тіла на поверхню Землі воно впало за 5 с. Визначте швидкість, з якою тіло торкнулося Землі, та висоту, з якої впало тіло.

  4. (с) Кульку кинули вертикально вгору зі швидкістю 25 м/с. На яку максимальну висоту вона підніметься та скільки часу триває політ кульки?

  5. (с) Струмінь води, спрямований з брандспойта вертикально вгору, досягає висоті 16,2 м. З якою швидкістю вода виривається з брандспойту?

  6. (д) З гелікоптера, що рівномірно спускався вниз зі швидкістю 6 м/с, скинули пакет, який впав на Землю через 8 с після моменту кидання. З якої висоти скинули цей пакет?

  7. (д) З повітряної кулі, що рівномірно піднімалася вгору зі швидкістю 5 м/с, з висоти 200 м випало тіло. Через скільки часу тіло впаде на Землю?

  8. (д) М’яч кинули вертикально униз з висоти 150 м. Він через 5 с впав на Землю. З якою швидкістю кинули м’яч? Вважати, що прискорення вільного падіння становить 9,8 м/с2.

  9. (д) Тіло вільно падає з висоті 10 м. одночасно з висоти 20 м кидають униз друге тіло. Обидва тіла досягають Землі одночасно. З якою швидкістю кинули друге тіло? Вважати, що прискорення вільного падіння становить 9,8 м/с2.

  10. (д) Тіло вільно падає з висоти 80 м. Який шлях долає тіло за останню секунду свого падіння?

  11. (д) Камінь вільно падає з висоті 100 м. Який шлях він подолає за останні 2 с падіння?

  12. (д) Тіло вільно падає з висоти 196 м. Який шлях подолає тіло за другу половину часу польоту? Вважати, що прискорення вільного падіння становить 9,8 м/с2.

  13. (д) Тіло впало з висоти 45 м. За який час воно подолало останній метр свого шляху?

  14. (д) Камінь падає з висоти 150 м. Скільки часу камінь проходив другу половину свого шляху?

  15. (д) М’яч, який кинули вертикально вгору, впав на Землю через 3 с після моменту кидання. З якою швидкістю кинули м’яч та на яку висоту він піднявся? Опором повітря знехтувати.

  16. (д) Тіло, кинуте вертикально вгору, впало на поверхню Землі через 6 с після моменту кидання. З якою швидкістю кинули тіло та на яку висоту воно піднялося?

  17. (д) З якою швидкістю потрібно кинути вгору камінь, щоб через 8 с він падав вниз зі швидкістю 20 м/с?

  18. (д) Снаряд, який випустили з гармати вертикально вгору зі швидкістю 850 м/с, через 4 с досяг цілі. На якій висоті була ціль та з якою швидкістю снаряд потрапив в ціль?

  19. (д) Тіло кинули вертикально вгору зі швидкістю 25 м/с. через скільки часу тіло буде на висоті 20 м?

  20. (д) З яким інтервалом часу тіло, що кинули вертикально вгору зі швидкістю 40 м/с, перебувало на висоті 35 м?

  21. (д) м’яч кинули вертикально вгору із швидкістю 20 м/с. Скільки часу знадобиться, щоб м’яч подолав шлях 30 м?

  22. (д) Над колодязем глибиною 20 м вертикально вгору кидають камінь зі швидкістю 15 м/с. Через скільки часу камінь впаде на дно колодязя?

  23. З яким проміжком часу від карнизу відірвалися дві краплини води, якщо через 2 с після відриву другою краплини відстань між ними становила 25 м?

  24. Тіло кинули з висоти 200 м з початковою швидкістю 2 м/с. протягом якого часу падало це тіло? Скільки розв’язків має задача?

  25. З якої висоти падало тіло, якщо за останню секунду воно пролетіло 50 м?

  26. Аеростат починає підніматися вгору із прискоренням 2,5 м/с2. Через 4 з нього випадає предмет. Протягом якого часу предмет буде падати на Землю?

  27. З висоти 100 м почав падати камінь. Одночасно з поверхні землі назустріч йому кинули м’яч зі швидкістю 40 м/с. Через який проміжок часу відбудеться зустріч предметів? На якій висоті?