Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ККР_Міжнар_митне.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
208.38 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

“Затверджую”

Ректор ______________ проф. Х.В. Хачатурян

___” ________________ 2006 р.

Комплексна контрольна робота

Напрям підготовки 0304 Міжнародні відносини

Спеціальність: 8.030402 Міжнародне право

Дисципліна: міжнародне митне право

Київ – 2006

Пояснювальна записка

ДО КОМПЛЕКСНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

З КУРСУ “МІЖНАРОДНЕ МИТНЕ ПРАВО”

Головна мета викладання навчальної дисципліни “Міжнародне митне право” студентам інституту міжнародних відносин КиМУ (спеціальність “Міжнародне право”) – ознайомити їх з основними положеннями нової в структурі загального міжнародного права галузі, що складається з сукупності норм міжнародного права, предметом регулювання яких є досить широке коло міждержавних митних відносин.

Митні операції, і, насамперед, їх міжнародні аспекти – це надзвичайно важлива актуальна для України справа саме зараз, коли вона тільки після проголошення незалежності розпочала створювати свою власну митну службу як одну з складових програми входження держави в європейські та світові економічні зв’язки та інтеграційні процеси.

Тому дуже важливо, щоб майбутні магістри з міжнародного права, які після закінчення КиМУ, цілком можливо, підуть працювати також і в систему Державної митної служби України, знали основні поняття стосовно норм права в цій галузі. Україна вже зробила суттєвий крок в напрямку гармонізації та адаптації свого митного законодавства до загальноприйнятих в європейській та світовій практиці норм і стандартів у цій сфері, прийнявши Верховною Радою новий Митний кодекс України, котрий і віддзеркалює зазначені норми і стандарти. Отже, студенти мають знати про які саме норми і стандарти йдеться, де, у яких багатосторонніх міжнародних договорах вони закріплюються.

Взагалі, більш загальним завданням викладання даного курсу слід вважати сприяння процесу формування (разом з іншими правовими дисциплінами) високої політичної і правової культури майбутніх фахівців.

Для правильного виконання контрольної роботи студенти магістратур и повинні знати:

  • зміст та значення терміну “Міжнародне митне право”;

  • у чому полягає головна функція цього права;

  • основні багатосторонні договори, у яких закріплені загальновизнані у міжнародній практиці норми і стандарти стосовно митної справи;

уміти:

  • проаналізувати зміст та значення поняття: “митна юрисдикція держави”;

  • обґрунтувати необхідність розмежування між поняттями “державний кордон” і “митний кордон”;

  • застосовувати одержані знання в процесі оцінки діяльності Державної митної служби України або інших держав стосовно їх співробітництва і взаємодопомоги у митних справах за повідомленнями засобів масової інформації.

Критерії оцінювання результатів комплексної контрольної роботи з курсу “міжнародне митне право”

Оцінку відмінно заслуговує студент-магістрант, який у повному обсязі дав відповідь на поставлені запитання. Відповідь студента-магістранта повинна містити конкретні знання по темі курсу, а також додаткові знання, набуті студентом самостійно за допомогою додаткової літератури, рекомендованої викладачем. Оцінка “відмінно” виставляється у разі логічного, послідовного, ґрунтовного викладу знань. Текст викладу не повинен містити неточностей, двояких тлумачень. Відповідь повинна бути чітко сформульованою, конкретною. По тексту не повинно бути ніяких помарок і виправлень.

Оцінку добре заслуговує студент-магістрант, який вірно розкрив суть поставлених питань, виходячи з тих обов’язкових знань, які набув на лекційних та семінарських заняттях. Відповідь студента-магістрант повинна бути чітко сформульована, конкретизована, лаконічна, без помарок і зауважень. Студент- магістрант повинен подати текст відповіді таким чином, щоб у викладача його знання не викликали сумніву.

Оцінку задовільно заслуговує студент-магістрант, який в основному дав відповіді на поставлені питання. У відповіді студента-магістранта можливі деякі викладки, які є не зовсім повними. Оцінка “задовільно” виставляється студенту магістранту у разі наявності в тексті орфографічних та стилістичних помилок.

Оцінку незадовільно заслуговує студент-магістрант, який не розкрив суті кожного із питань, або сформована відповідь не дає впевненості в його знаннях.