Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
284.67 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Українська академія друкарства

ЗВІТ

з проходження переддипломної практики

на ВАТ „Львівська книжкова фабрика „Атлас“ Корпоративне підприємство ДАК Укрвидавполіграфія

Виконала: ст. гр. ТЕ-31

Петрова Т.М.

Керівник практики:

Хамула О.Г.

Керівник від під-ва

Митник Г.М.

Львів — 2010

Зміст

  1. Коротка характеристика діяльності підприємства.

  2. Структура підприємства.

  3. Технологія додрукарської підготовки видань до друку.

  4. Маршрутно-технологічна карта виготовлення книги в умовах ВАТ «ЛКФ «Атлас».

  5. Основні принципові рішення по вибор технології переробки тексту.

  6. Одержання фотоформи.

  7. Апаратне та програмне забезпечення до друкарської підготовки видань в умовах книжкової фабрики «Атлас»:

  • Апаратне забезпечення;

  • Програмне забезпечення.

1.Коротка характеристика діяльності підприємства

Львівська книжкова фабрика “Атлас” – одне з найдавніших і, без перебільшень можна сказати, одне з найпотужніших поліграфічних підприємств західного регіону України. Виробничі потужності підприємства дають змогу виготовити книги, журнали, брошури, рекламно-етикетну та акцидентно-бланкову продукцію.

Історія книжкової фабрики “Атлас” починається з початку дев’яностих років минулого століття, є всі підстави вважати датою її заснування 1882 рік. Починалася вона як невелика приватна друкарня, розрахована на виготовлення рекламно-акцидентної і незначної кількості книжкової продукції. Розвиток друкарні з перших років заснування був динамічним. Мінялися її власники, а друкарня посідала у Львові помітне місце, перетворившись згодом у потужне акціонерне підприємство. У передвоєнні роки, тобто до 1939 року “Ксієнжніца Атлас” вважалася однією з найпотужніших і найпопулярніших друкарень Польщі.

Друкарня випускала тоді різну друковану продукцію, зокрема велику кількість гральних карт, поштових конвертів і близько 700 тис. примірників книжок на рік.

У грудні 1939 року, після так званого першого “визволення” Львова, було прийнято урядову постанову, якою націоналізовано друкарню, і відтоді вона стала державною, або як було модно говорити всенародною власністю.

У роки другої світової війни, особливо за час окупації Львова фашистською Німеччиною, підприємство не зазнало жодних руйнувань, навпаки, окупанти успішно використовували виробничі потужності “Атласу” для випуску пропагандистської та іншої літератури. Це, напевно, дало змогу зберегтися їй в цілості.

На той час друкарня отримала найновіші літографські машини, які, хоч і вимагали багато затрат висококваліфікованої людської праці, зате забезпечували високий рівень якості видань, зокрема географічних і військових карт та іншої багатоколірної продукції.

Після війни почали готувати випускників Український поліграфічний інститут, поліграфічний технікум і професійно-ремісниче училище і “Атлас” поновився спеціалістами, професійна майстерність яких поступово зросла і яким стало до снаги виконання складних високохудожніх видань.

Поступово було оновлено друкарські машини та брошурувально-палітурну техніку, встановлено високопродуктивні багато фарбові офсетні машини. Підприємство розвивалося, Львівська книжкова фабрика “Атлас” посіла провідне місце серед поліграфічних підприємств України в спеціалізації по випуску шкільних підручників, дитячої та художньої літератури.

Зараз книжкова фабрика “Атлас”, маючи достатню технічну базу, висококваліфікованих і досвідчених фахівців усіх рівнів, спроможна нарощувати темпи виробництва, ефективно використовувати наявні виробничі потужності.

Нашу книжку знають і люблять. Енциклопедичний словник “УСЕ” визнаний книжкою 1999 року, “Євангеліє” – отримала диплом на форумі видавців 2000. Не злічити високохудожніх видань, які у нас замовляє видавництво “Світло і тінь”. А по випуску патріотичної літератури українською мовою, ми займаємо провідне місце.

З жовтня 2001 року фабрика увійшла у ДАК, який на зміну Комітету по управлінню пресою об’єднав ведучі поліграфічні підприємства України, видавництва, науково-дослідні інститути.

Тепер підприємство носить назву ВІДКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВА-РИСТВО ЛЬВІВСЬКА КНИЖКОВА ФАБРИКА “АТЛАС” КОРПОРАТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО ДАК «Укрвидавполіграфія»