Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Unit 1(Text 1 Text 2).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
78.73 Кб
Скачать

XII. Translate the following text. Compare your translation with the original given in Text a. Що таке маркетинг?

Що ж стоїть за поняттям “маркетинг”? Більшість помилково ототожнює маркетинг зі збутом і стимулюванням.

І не дивно! Адже американцям постійно дошкуляють телевізійні рекламні ролики, газетні оголошення, візити комівояжерів. Хтось увесь час намагається щось продати.

Тому багато хто дивується, довідавшись, що найбільш важливим елементом маркетингу є зовсім не збут. Збут - усього лише верхівка маркетингового айсберга. Збут - усього лише одна з багатьох його функцій, причому найчастіше не сама істотна.

Якщо діяч ринку добре потрудився над виявленням споживчих нестатків, розробкою придатних товарів і встановленням на них відповідної ціни, налагодженням системи їхнього розподілу й ефективного стимулювання, такі товари напевно підуть легко.

Один з ведучих теоретиків із проблем управління, Пітер Друккер, говорить про це так:

“Ціль маркетингу - зробити зусилля по збуту непотрібними. Його ціль - так добре пізнати і зрозуміти клієнта, що товар чи послуга будуть точно підходити останньому і продавати себе самі”.

Це зовсім не означає, що зусилля по збуту і його стимулюванню втрачають своє значення. Мова скоріше йде про те, що вони стають частиною більш масштабного комплексу маркетингу, тобто набору маркетингових засобів, які необхідно зв’язати один з одним, щоб домогтися максимального впливу.

Ось наше визначення маркетингу. Маркетинг - вид людської діяльності, спрямований на задоволення нестатків і потреб за допомогою обміну.

Пилип Котлер

Основи маркетингу

XIII. Read and translate the following definitions:

«Маркетинг є настільки основоположним, що не може розглядатися як окрема функція... Ідеться про розгляд усієї діяльності підприємства з перспективою його кінцевого результату, це означає — з погляду споживача. Тому компетенція та відповідальність за маркетинг мають проникнути в усі сфери підприємства».

Друкер

«Маркетинг — людська діяльність, котра спрямована на те, щоб за допомогою процесів обміну задовольняти потреби та бажання».

Котлер

«Концепція маркетингу вбачає головне завдання організації в уста­новленні потреб і побажань цільових ринків і прагне до того, щоб організація, яка це виявляє, задовольняла бажані цільовими ринками потреби дієвіше та ефективніше, ніж конкуренти»..

Котлер

«Маркетинг — це свідоме, орієнтоване на ринок управління всім підприємством або орієнтований на ринок спосіб прийняття всіх рішень на підприємстві»

Мефферт

«Маркетинг означає... планування, координування та контроль усіх орієнтованих на актуальні і потенційні ринки дій підприємства. Завдяки тривалому задоволенню потреб споживачів мають бути втілені в життя цілі підприємства в загальноекономічному процесі постачання товарами».

Мефферт

XIV. Act as an interpreter for a and b:

A:

As far as I understand the marketing definition is not a simple one at present time.

B:

Я вважаю, що ви праві. Зараз можна було б говорити про два його значення: традиційне – як функція збуту і сучасне – як “філософія бізнесу”.

A:

That’s true. Moreover “the philosophy of business” concept is developing too.

B:

Що ви маєте на увазі? Те, що раніше вона в основному означала зростання виробництва товару і його збут?

A:

Of course. But now you can see a different approach to the sales problem.

B:

Так, вірно, більш широкий. Збут – це не тільки продаж товару. Потрібен комплексний підхід, вивчення ринку, попиту, інтересів споживача.

A:

And a lot of other things.

B:

Так, маркетинг – це ціла система заходів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]