Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
samostiyna_robota_4_GG.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
147.58 Кб
Скачать

Література

  1. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» за № 996 – ХІV від 16.07.1999.

  2. Закон України «Про податок на додану вартість » від 03.04.97. за № 168/97-ВР.

  3. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій. Х.: Курсор, 2007.-108с.

  4. Інструкція по застосуванню плану рахунків, бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємства і організацій від 30,11,99 №291

  5. В. С. Білоусько, М. І. Беленкова Теорія бухгалтерського обліку К., « Алерта», С.289-291.

  6. Ткаченко Н. М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України. – К.: Алерта, 2011.- С. 73-78.

  7. Хом’як В.І., Лемішовський. Бухгалтерський облік в України.─Львів: Інтелект – Захід, 2007.- С. 83-89.

Тема 6. Облік грошових коштів та розрахункових операцій. Питання на самостійну роботу № 6

1. Облік розрахунків з проживаючими в готелі.

2. Облік розрахунків з підзвітними особами.

3. Кореспонденція рахунків по обліку касових операцій та обліку коштів в банках.

4.Характеристика рахунків класу 3 «Кошти, розрахунки та інші».

Відповідь на питання:

1. Облік розрахунків з проживаючими в готелі.

Оперативний облік готельних послуг ведеться у «Журналі обліку громадян, які проживають у готелі» (ф. № 5-г), «Журналі обліку іноземців, які проживають у готелі» (ф. № 6-г), «Відомості обліку руху номерів у готелі» (ф. № 9-г ), «Журналі осіб, які проживають на поверсі» (ф. № 10-г).

Для оперативного обліку звільнення і заселення номерів (місць) та проведення ремонтних робіт у номерах черговим адміністратором щоденно станом на 9 годину ранку заповнюється «Відомість обліку руху номерів у готелі» (ф. № 9-г)

Для оперативного обліку осіб, що проживають на поверсі, черговий на поверсі складає «Журнал осіб, які проживають на поверсі» (ф. № 10-г), який містить відомості, необхідні покоївкам для проведення поточних прибиральних робіт.

Проживання і послуги в готелях оплачуються за цінами і тарифами, що встановлюються готелями самостійно відповідно до присвоєної готелю категорії та рівня обслуговування або на договірній підставі. Термін і форма оплати за проживання і послуги визначаються адміністрацією готелю.

Оплата за проживання здійснюється відповідно до єдиної розрахункової години – 12 години поточної доби за місцевим часом. При проживанні в готелі менше доби плата стягується за повну добу не залежно від розрахункової години. При розміщенні до розрахункової години ( з 0 до 12 години дня) плата за проживання не стягується. У разі виїзду з готелю протягом 12 годин після розрахункової години плата стягується за півдоби , а якщо виїжджають пізніше ніж через 12 годин – за повну добу. За проживання дітей віком до 12 років без надання місця плата не стягується. При розміщенні і проживанні у готелі дітей віком від 2 до 12 років плата справляється у розмірі 50% вартості одного місця у двомісному номері. Діти віком до 2 років розміщуються у готелі безоплатно.

При оплаті готельних послуг клієнту виписують «Рахунок» (ф. № 4-г) у двох примірниках, перший з яких видається громадянину, що проживає у готелі, а другий – здається до бухгалтерії.

На підставі складених рахунків (ф. № 4-г) касир ( порт'є або адміністратор, який виконує розрахунки) складає «Касовий звіт» (ф. № 8-г) в одному примірнику.

Порт'є (адміністратор) на підставі телеграм, телефонних дзвінків, листів, факсів, що надійшли до готелю на бронювання номерів, заповнює «Журнал реєстрації заявок на бронювання номерів» (місць) (ф. № 7-г).

У розрахункових документах на реалізацію готельних послуг (ф. № 4-г) суму ПДВ і суму готельного збору вказують окремими рядками. Розміри ставок готельного збору встановлюють місцеві органи влади самостійно, але не вище граничних ( 20% добової вартості найманого житла без вартості додаткових послуг).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]